Pannon GSM I. negyedév: 25 százalékkal nagyobb nyereség

MTI Sajtóadatbank, 2004. május 7. 10:00
A Pannon GSM Távközlési Rt. 8,915 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el 2004. I. negyedévében, ami 25 százalékkal haladja meg az elmúlt évi 7,153 milliárd forintot - közölte Kocsis Gábor, a társaság vezérigazgató-helyettese csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
A társaság idei első negyedévi árbevétele 42,193 milliárd forint volt, 10 százalékkal nagyobb a tavaly I. negyedévi 38,5 milliárd forintnál.

A Pannon GSM-nek március végén 2,82 millió előfizetője volt, 4 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor.

A cég kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) az első negyedévben 16,7 milliárd forint volt, 12 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 14,9 milliárd forintot.

Kocsis Gábor elmondta: az EBITDA-eredmény javulása tükrözi a társaság hatékonyságának növekedését és a jó ügyfelek felé való elmozdulást.

A vezérigazgató-helyettes emlékeztetett arra: a Pannon GSM tavaly tavasszal döntött úgy, hogy a hangsúlyt az olyan előfizetőkre helyezi, amelyek nagyobb forgalmat generálnak, így például a számlás és vállalati ügyfelekre.

Hozzátette: tavaly megállt e két szegmens ügyfélszámának mérséklődése a Pannon GSM-nél, amit mutat az is, hogy a kártyás (pre paid) ügyfelek száma az elmúlt évi 80 százalék fölöttiről az idén 80 százalék alattira mérséklődött.

Ove Fredheim, a Pannon GSM vezérigazgatója kifejtette, azokra a szegmensekre koncentrálnak, ahol nyereséget tudnak elérni, éppen ezért szegmentáltan közelítenek az előfizetőkhöz.

A vezérigazgató a számhordozhatóság kapcsán úgy vélte: nem lesz drámai méretű ügyfélmozgás a piacon.

Az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a következő 6 hónapban lesz olyan időpont, amikor a Pannon GSM ügyfélkörének csökkenése megáll, illetve növekedésbe fordul. Hozzátette, hogy az ügyfélszám mérséklődése már az elmúlt időszakban is lassult.

Ove Fredheim elmondta, hogy a társaság a jövőben különösen a fiatalok megszerzésére koncentrál.

A vezérigazgató elmondta azt is, hogy szakértői becslések szerint a Magyarországon eladott összes SIM-kártya egyharmadával havonta 10 percnél kevesebb kimenő hívást kezdeményeznek, s ezen belül a kártyák fele 0 perc kimenő hívást bonyolít le.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50