Suzanne Vega is fellép a T-Mobile Napon

forrás Prim Online, 2004. június 2. 14:30
A T-Mobile Napon ingyenes Sting koncerttel ünnepli a legnagyobb hazai mobilszolgáltató a márkaváltást. A június 5-ei Felvonulás téri monstre zenei eseményt magyar sztárok külön erre az alkalomra összeállított produkciója és Suzanne Vega fellépése teszi majd még emlékezetesebbé.
A T-Mobile Napon 18 órakor kezdődő koncert során hazai és külföldi slágerekkel színpadra lép a magyarországon élő kubai származású Elsa Walle, énekel Charlie, Zséda-Zsédenyi Adrienn, Váczi Eszter a Jazz+Az zenekar egykori énekese, Somló Tamás, Pély Barna a United zenekarból, Emilio és Geszti Péter. Az egyik legnagyobb európai zenei esemény programjának részeként a közönség legújabb kedvencei, az év hangjai, Tóth Veronika és Oláh Ibolya szórakoztatják majd a jelenlévőket. A hazai sztárokat a 19 tagú Budapest Jazz Orchestra kíséri. A várhatóan minden eddigi rekordot meghaladó számú nézősereg számára a különleges programok, a legkorszerűbb technika és néhány meglepetés teszi az estét feledhetetlenné.

Suzanne Vega

Suzanne Vega azon igen kevés dalszerző-énekesnők egyike (talán az egyetlen), aki az elmúlt több mint egy évtizedben folyamatosan kiemelkedő dalokat írt, albumokat jelentetett meg és nagyjából változatlan színvonalon, változatlan intenzitással dolgozott. Suzanne Vega 1985-ben jelentkezik első, főleg akusztikus gitárra hangszerelt, szomorkás-ironikus dalokat tartalmazó, cím nélküli lemezével. Az albumon található az első Suzanne Vega-sláger, a Marlene On The Wall. A két évvel később kiadott Solitude Standing igazi áttörés, már többnyire teljes zenekarral előadott emlékezetes dalok sorjáznak (a speciel pont acapella Tom's Diner, a Luka, a Gypsy...). Az ezt követő, kisebb érdeklődést keltő, de mégis értékes 1990-ben megjelent Book Of Dreams turnéján az énekesnő Budapestre is ellátogat. Az 1992-es 99.9 F° új kreatív lendülettel készül: a Book Of Dreams dalaihoz képest jobb szerzeményekhez kísérletezőbb hangzás párosul. Vega mellett dolgozik leendő férje, az énekesnő azóta készült dalainak hangzását jócskán meghatározó Mitchell Froom hangmérnök, producer. A 99.9 F° után szülési szabadság következik, két évvel később, 1996-ban elkészíti Nine Objects Of Desire című albumát. Újabb pesti koncert - melyet 1998-ban egy gyűjteményes, két új dalt tartalmazó album, a Tried And True - The Best Of Suzanne Vega követ, eközben az énekesnő - miként arról a tavaly készült Wanted-interjúban beszámolt - verseinek és novelláinak kötetbe rendezésén dolgozik.
Kulcsszavak: zene T-mobile-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55