Szörfdeszkába épített WiFi laptop az Inteltől

Milkovits Gábor, 2004. június 18. 19:28
Az Intel az angliai Észak-Devonban ma kezdődő Gold Coast Oceanfest fesztiválon bemutatja szörfdeszkába épített WiFi-képes laptopját a nagyközönségnek.
A megoldás a parton elhelyezett WiFi forró ponton keresztül szélessávú internetes kapcsolatot, ezáltal pedig dupla szörfölési élményt nyújt a hullámok szerelmeseinek. A szokatlan környezetben billentyűzet híján az érintésérzékelős képernyő biztosítja a megfelelő adatbeviteli és kezelői felületet a felhasználóknak. Az Intel az újfajta alkalmazással demonstrálni kívánja a technológiában rejlő forradalmi lehetőségeket, amelyek eddig hozzáférhetetlen területeken is biztosíthatják a szélessávú internetezés lehetőségét. Duncan Scott profi szörfös szerint nincs már messze az idő, amikor a rajongók az élő internetes kapcsolat segítségével virtuálisan együtt lovagolhatják meg a hullámokat a világ legjobbjaival.

A speciális vízálló burkolatban elhelyezett Intel laptop azzal együtt összesen 2,3 kg-ot nyom és egy 1,7 GHz-es processzorral, 80 GB-os merevlemezes meghajtóval, valamint beépített digitális kamerával van ellátva. A takarékosság érdekében a készülék energiaellátásáról napelemek gondoskodnak. A laptopot egy szabvány szörfdeszkába építették be úgy, hogy megfelelően kiegyensúlyozva a legcsekélyebb mértékben se zavarja meg a szörfölés élményét.
Kulcsszavak: Intel Wi-Fi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50