Másként használják mobiljukat a férfiak és a nők

Milkovits Gábor, 2004. július 8. 19:23
Az Enpocket elnevezésű brit mobil-marketing cég felmérése szerint a játékokat főként a férfiak töltik le előszeretettel mobiltelefonjukra, míg a nők körében elsősorban a csengőhangok tettek szert hallatlan népszerűségre az utóbbi időben.
Az elmúlt negyedévben Nagy-Britanniában 1,9 millióan töltöttek le mobil videojátékokat, ami 5,8%-os növekedés a megelőző 3 hónaphoz képest. 58%-uk férfi, többségük pedig 34 év alatti volt. Ezzel szemben a csengőhangok több mint a felét nők töltötték le mobiltelefonjukra. Brit férfiak és nők az említett időszakban összesen 5,9 millióan fizettek 1,5-3,5 fontot egy-egy csengőhang formájában letölthető slágerért. Tavaly becslések szerint a mobiltelefonos csengőhangok mintegy 70 millió fontnyi bevételt hoztak a szolgáltatóknak. A szolgáltatás olyan népszerű, hogy van olyan sláger, amelyből több fogyott csengőhang, mint CD-lemez formájában, a KPMG nevű cég pedig már kéthetenkénti csengőhang-slágerlistát is vezet. Jonathon Linner, az Enpocket vezérigazgatója szerint a számok azt mutatják, hogy a brit felhasználók az egyszerű sms-ezésen túllépve egyre jobban kihasználják készülékük összetettebb funkcióit is.

A felmérés ugyanakkor azt is kimutatta, hogy változatlanul csak lassan vernek gyökeret a harmadik generációs alkalmazások a szigetországi mobilosok körében. Nagy-Britanniában a felhasználók alig 3%-a veszi igénybe a 3G szolgáltatásokat, ami csekély növekedés a tavalyi 1%-hoz képest. Ráadásul a 3G mobiltelefon-tulajdonosok alig 40%-a veszi csak igénybe a készüléke által kínált lehetőségeket.
Kulcsszavak: trend mobiltelefon mobil

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14