Hitelkártyát helyettesítő mobiltelefonos szolgáltatás

Milkovits Gábor, 2004. augusztus 10. 19:14
A japán NTT DoCoMo megkezdte újfajta szolgáltatását, amelynek keretében a megfelelő készülékkel rendelkező felhasználók pénzfizetésre, illetve személyazonosságuk igazolására is használhatják mobiltelefonjukat.
A mobilkészülékek a Sony FeliCa csipjeit használják és a szolgáltatás keretében egyebek mellett alkalmasak hitelkártya-jellegű kifizetésekre, bankszámláról való átutalásra, illetve bizonyos légitársaságok járataira való becsekkolásra is. Az információt a mobiltelefonokról az NTT DoCoMo saját hálózata továbbítja egy speciális leolvasóhoz, amely a készpénz-automatákba, vagy kártyaleolvasókba van beépítve. A szolgáltatást a Fujitsu F 900 iC, illetve egyes Symbian operációs rendszerrel ellátott NEC, Panasonic, Sharp, Mitsubishi és Sony Ericsson készülékekkel rendelkező DoCoMo ügyfelek vehetik igénybe. A japán NTT DoCoMo, amely 46,6 millió előfizetőjével a világ legnagyobb egy országban működő mobiltelefon-társasága, kiváló terepet biztosít új szolgáltatások kipróbálására, mielőtt azok világszerte bevezetésre kerülnének.

A tény, hogy a szolgáltatás igénybevételére alkalmas összes mobiltelefon Symbian operációs rendszerrel van ellátva, nem túl jó hír az okos telefonokhoz szánt szoftverek terén Japánban amúgy is jelentős hátrányban lévő Microsoft számára. A Microsoft távlati célja, hogy jelentősen lefaragjon a területen globális piacvezető Symbian előnyéből.
Kulcsszavak: NTT DoCoMo mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50