LANeX-irány: UMTS, hálózatintegráció, új generációs hálózatok

Kovács Attila, 2004. október 20. 17:00
Sajtótájékoztatót tartott október 20-án az adat- és távközlési hálózatok technikai szakértőjeként, tanácsadójaként ismert, illetve Avaya, RAD, Nortel Networks alapú professzionális hálózati eszközöket, megoldásokat szállító LANeX Kft.
A 15 éves cég most bemutatkozó új marketingigazgatója, Pápics József ismertetőjében kiemelte, a jelenleg is egyenletesen nyereséges cég továbbra is a nagy ügyfelekre, közöttük a bankokra és távközlési szolgáltatókra koncentrál. Céljuk az általuk képviselt gyártók intelligens hálózati eszközeinek és megoldásainak alkalmazása komplex (pl. hálózatok/szerverek közötti kapcsolatok, online tartalomszűrés, nagy internetforgalomban protokollanalízis stb.) feladatokban. A LANeX a közeljövőben olyan élenjáró technológiákban kíván szakértőként részt venni, mint például az UMTS/3G, hálózatintegráció és a következő generációs hálózatok elemei, rendszerei.

A LANeX szerint az UMTS hálózatok kiépülése bizonnyal egy újabb lökést ad a videokonferencia rendszerek elterjedésének hazánkban is. A videokonferencia szolgáltatások bevezetéséhez, a vezetékes és a mobilhálózatok szolgáltatásai illesztéséhez kiemelt jelentőséggel bírnak a fejlett szolgáltatásátjárók (gateway) és szolgáltatásvezérlő berendezések (MCU) megléte. A LANeX a Radvision berendezéseit ajánlja a szolgáltatók számára videokonferencia-szolgáltatások hazai bevezetéséhez. A Radvision a videokonferencia szolgáltatói szintű megoldások területén szerzett elismertséget az utóbbi évtizedben. A H.323-as protokoll fejlesztéseként ma a legtöbb hang/adat konvergens berendezés gyártó a Radvision fejlesztőkészletét használja. A Radvision berendezései illeszkednek a 3G rendszerek központi berendezéseihez, megoldásaival összekapcsolhatók a 3G mobil- és a vezetékes hálózatok, ezáltal biztosítható az integrált mobil, ISDN vagy IP alapú többszereplős videokonferencia létrehozása.

A tájékoztatón bemutatásra került a LANeX IP telefon megoldása, amely az Avaya (AT&T, Lucent) cég évtizedes telefonos tapasztalatát integrálja a cég adatátviteli eszközök fejlesztése területén elért legújabb eredményeivel. A felhasználó meglévő hagyományos LAN Ethernet hálózat eszközei a távbeszélő szolgáltatás igényei szerint egészíthetők ki IP telefonközpont funkcióval és az IP telefonokkal. Az Avaya IP telefonközponti megoldása folyamatos átmenetet képez a hagyományos és az IP technológia között, ezáltal az áttérés a már meglévő készülékparkkal is elindulhat. A LANeX IP telefon megoldás a LANeX egyedülálló menedzselt VPN security megoldásával a hagyományos LAN kapcsolattal ekvivalens hozzáférést biztosít bármely helyi és távoli LAN felhasználó számára a belső felhasználókkal és a külvilággal való kommunikációjában. A LANeX IP telefonmenedzselt VPN megoldása távoli munkavégzés címén nemcsak a belső "céges" adatok elérését teszi könnyebbé, hanem a világ bármely pontjáról mintegy mellékként kapcsolódhatunk a belső telefonközponthoz.

Ugyancsak a sajtótájékoztató során mutatták be élő kapcsolattal a LANeX virtuális magánhálózaton (VPN) keresztül kialakított távoli munkavégzési megoldását, amely az Avaya (AT&T, Lucent) cég titkosító berendezések területén szerzett tapasztalatát integrálja a cég adatátviteli eszközök fejlesztése területén elért legújabb eredményeivel. A távmunkás, legyen az fix vagy mobil, titkosított csatornán keresztül kapcsolódik a központi adatbázishoz. Bárhol olvashatja leveleit, elérheti a céges erőforrásokat. Ez a magánhálózati megoldás a LANeX IP telefon megoldásával kiegészülve lehetővé teszi, hogy a felhasználó nemcsak titkosított adateléréssel rendelkezzen, hanem a már kiépült csatornán telefonálhasson is.

A tájékoztatón a cég munkatársai azt is bemutatták, hogy az access hálózatok és az IP biztonság terén a Radware cég, míg az UMTS bevezetéséhez szükséges méréstechnika területén a Radcom cég legújabb korszerű eszközeit, megoldásait kínálják a hazai piacon.
Kulcsszavak: UMTS LANeX

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50