Harmadik generációs mobiltender: jó megállapodás történt

MTI Sajtóadatbank, 2004. december 9. 08:00
A blokkok eladásáról tartott sajtótájékoztatón Kovács Kálmán, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium vezetője közölte, hogy jó megállapodás történt, amely kielégíti a kormányzati elvárásokat.
Hozzátette: a két frekvenciablokkért ajánlott bruttó 45 milliárd forint mutatja, hogy a kormány jól döntött amikor az UMTS-tender kiírási időpontját kijelölte. A miniszter szerint a két blokk eladása magas, de elfogadható áron történt.

Kovács Kálmán úgy vélte, a pályázat sikeressége azt mutatja, jól alakították ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság feladat- és hatáskörét.

Kérdésekre válaszolva a miniszter elmondta: a "D" blokkra vonatkozó új pályázatot egyelőre nem írják ki. Előbb megvárják annak a tapasztalatait, hogy Magyarországon milyen sikerrel indul jövő év januárjától a harmadik generációs mobilszolgáltatás.

A miniszter elképzelhetőnek tartotta, hogy a "D" blokk két potenciális pályázója vagy túl erősnek tartotta a magyar mobilpiacon a versenyt, vagy nem elég ígéretes számukra ez a terület.

Kovács Kálmán az erős verseny kapcsán elmondta, hogy Magyarországon nominális értéken egy év alatt 20 százalékkal csökkentek a mobiltarifák.
Kulcsszavak: UMTS Pannon GSM T-mobile-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50