Hamisítást nehezítő jegyekkel látja el akkumulátorait a Nokia

Milkovits Gábor, 2004. december 15. 22:49
A rossz minőségű, az eredetit utánzó hamisított akkumulátorok terjedésének visszaszorításáért vívott küzdelem legújabb lépéseként, hologrammal és rejtett sorozatszámmal látja el mobiltelefonokba való akkumulátorait a Nokia.
Az új, azonosító jegyekkel ellátott mobil tölthető telepek már forgalomban vannak, és amint azt a mobilóriás képviselője megerősítette, ezektől eltekintve semmiben sem különböznek a többi Nokia akkumulátortól. A felhasználók az eszköz eredetiségét ezentúl nemcsak a gyártó logóját tartalmazó hologrammal, hanem egy húszjegyű azonosító kóddal is ellenőrizhetik, az interneten, vagy telefonon keresztül.

A hamisított mobiltelefonos akkumulátorok az utóbbi időben sok bosszúságot, ritkább esetekben pedig túlmelegedésük és kigyulladásuk miatt még könnyebb baleseteket is okoztak a felhasználóknak. A Nokia most azt is bejelentette, hogy az azonosító címkék használata mellett továbbfolytatja jogi eszközökkel is a hamisítók elleni küzdelmet. A védjegy jellegű hologram ugyanakkor a más gyártók olcsóbb, legális termékei elleni kereskedelmi harcban is segítheti a céget, mivel még inkább azt sugallja a vásárlónak (könnyen lehet, hogy megalapozottan), hogy az eredeti akkumulátor, ha drágább is, megéri az árát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50