Nokia: eredményes volt az N-Gage QD közönségtesztje

Kovács Attila, 2004. december 16. 13:15
A Nokia Hungary arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy közel három hónapig tartott és több száz játszani vágyót szólított meg az országban az N-Gage QD mobil játékgép, illetve játékprogramok egyedülálló közönségtesztje. A tesztet népszerűsítő weboldal indulása után pár nap alatt több mint ötszázan regisztráltak a tesztre. A jelentkezők közel fele vidéki. Budapesten kívül a Nokia öt nagyvárosban, Szombathelyen, Győrben, Nyíregyházán, Kecskeméten és Pécsett indította el a tesztelési lehetőséget.
„A beérkezett mintegy kétszáz tesztelői vélemény alapján a játékosbarát kialakítás, a kis méret, a megerősített akkumulátor és a hangminőség nyerték el leginkább a tesztelők tetszését,” - mondta Dér Attila, a Nokia Hungary marketing igazgatója, hozzátéve: „A tesztelők közül sokan értékelték a folyamatosan bővülő játékportfoliót, és kiemelték az
N-Gage Aréna lehetőségeit.”

A legtöbb visszajelzést az FM-Rádió és az MP3 lejátszó témakör kapta, a tesztelők nagy része szívesen látna rádiót, és MP3 lejátszót az N-Gage-ben. A vélemények alapján készített felmérés arra is rámutatott, hogy a tesztelők értékelik a szép, éles kijelzőt, ugyanakkor szorgalmazzák a 65000 színű kijelzőt. A tesztelők 4 játékkártyát kaptak a készülékhez, így az Ashen, a FIFA, a SIMS és a Tiger Woods játékokat próbálhatták ki, közülük a FIFA aratta a legnagyobb sikert a tesztelők között. Számos fejlesztői ötlet is szerepelt, például fényképezővel és infraporttal látnák el az N-Gage-et, megerősítenék a memóriakártya gumifedelét, illetve a kártyakihúzást segítő kis alkatrész beépítését is javasolták a tesztelők.

Mint ismeretes, a Nokia N-Gage játékgép olyan innovatív mobilkészülék, amely teljesen új piacot nyit meg a játékipar számára. Az aktív játékosoknak megépített Nokia N-Gage az első mobil és hálózatban működő játékgép, amely kiváló minőségű 3D megjelenítésben többszereplős játékot kínál Bluetooth és GPRS kapcsolaton át.
Kulcsszavak: játék Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55