Pannon GSM karácsonya - életmentő eszközök ajándékba

forrás Prim Online, 2004. december 22. 19:00
A mobiltársaság huszonötmillió forint értékű életmentő eszközparkkal segíti a gyermekgyógyászatot.
Nem ajándéktárgyakkal, hanem rendkívüli segélyakcióval köszönti a karácsonyt a Pannon GSM.

A Szegedi Orvostudományi Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának támogatására szervezett SZOTE Gyermekgyógyászat Oktatása, Kutatása Alapítvány a Pannon GSM huszonötmillió forintos pénzadományából vásárolt a gyermek intenzív osztályra életmentő gépeket, berendezéseket.

"Ha érdekel bennünket, hogy mitől elégedettek az emberek, akkor a gondjaikkal, az elégedetlenségükkel is foglalkoznunk kell. Tudjuk, hogy milyen gondok feszítik a magyar egészségügyet, azon belül is gyermekgyógyászatot. Az ajándékunk enyhíti e gondokat" - fogalmazott Ove Fredheim, a Pannon GSM vezérigazgatója, amikor dr. Túri Sándorral, a szegedi Gyermekgyógyászati Klinika igazgatójával együtt üzembe helyezte az új berendezéseket.

"A Pannon GSM számára működésének immár évtizedes története során mindig rendkívül fontos volt a társadalmi szerepvállalás, a törekvés, hogy kifejezzük üzleti tevékenységünkön túli társadalmi felelősségünket, legyen szó a kultúra, a tudomány vagy éppen az egészségügy támogatásáról. Ezzel az újszerű ajándékozással szeretnénk jó példát mutatni és hagyományt teremteni a hozzánk hasonló vállalatok körében, s reméljük, egyre többen döntenek majd a jövőben ilyen jellegű karácsonyi ajándékozás mellett" - tette hozzá Somlyai Dóra, a Pannon GSM kommunikációs igazgatója.

"Az adományból három darab lélegeztető gépet és egy terheléses EKG berendezést vásároltunk. Ebből két lélegeztető gépet a koraszülöttek intenzív osztályára, egyet pedig a szív- és agyműtött gyermekek intenzív ápolását ellátó gyermek intenzív osztályra helyeztünk el. A terheléses EKG berendezést a klinika fekvő-és járóbeteg ellátása egyaránt hasznosítani fogja a jövőben" - mondta a gépek átadásakor dr. Túri Sándor, a SZOTE Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55