Az első magyar vállalati IT blog a KFKI Csoport honlapján

forrás Prim Online, 2005. február 15. 16:08
Szédítő sebességgel hódították meg az elmúlt évben a szélesebb nyilvánosságot is a blogok. A személyes naplókon és szűk körű információcserén túlnövő webnaplók (web log = blog) elérték a politikát, majd átformálták az üzleti kommunikációt. A fejlett internetes kultúrával rendelkező országokban nemcsak az informatikai és gazdasági portálokon váltak mindennapossá a személyesebb hangvételű naplóbejegyzések, számos vállalati szakértő választotta ezt az utat, hogy közzétegye gondolatait. Ehhez képest a KFKI Csoport kezdeményezése abban tér el a korábbi kísérletektől, hogy már az eredeti tervek is a kétirányú kommunikációt tűzték célul, míg a „hagyományos” blogok jobbára az egyoldalú közlésekre szorítkoznak.
Az IT lábjegyzet (http://blog.kfki.com) tehát nemcsak egy újabb menüpont a KFKI Csoport honlapján (www.kfki.com), hanem az alkotók szándékai szerint egy kötetlen, oldott hangvételű, de magas szintű szakmai fórum, ahova észrevételekkel, és ötletekkel épp úgy lehet fordulni, mint kérdésekkel, vagy éppen tanácsadásért. A színvonalat a KFKI Csoport csapatának szakmai támogatásával Dr. Bőgel György, a KFKI Csoport stratégiai tanácsadója, a Debreceni Egyetem docense, a CEU Graduate School of Business professzora, számos szakkönyv és számtalan cikk szerzője garantálja.

A blog nem helyettesíti a cikkeket, vagy a mélyebb elemzéseket, de kiválóan alkalmas arra, hogy felhívja a figyelmet egy-egy problémára – mondja Bőgel György. Az IT lábjegyzet tehát nem „klasszikus” vállalati blog, hiszen nem egy cég tevékenységére, termékeire, szolgáltatásaira kívánja felhívni a figyelmet, hanem az üzleti informatika gyakran áttekinthetetlennek tűnő világában segít eligazodni. A blog azonban nem „szakértői kinyilatkoztatás”, a létrehozó KFKI Csoport feltétlenül számít a bejegyzésekhez fűzött észrevételekre, kiegészítésekre, esetleges ellenvéleményekre.

Kulcsszavak: KFKI onlineszolg

MRT Mixer 4.0

A különleges funkciókkal ellátott DJ program 4 hangfájl egyidejű lejátszásának és a köztük lévő hangok átfedésének lehetőségével, különböző hangeffektusokkal, valamint az egyes hangfájlok effektusainak szerkesztésével kiváló választás mixelt dalok készítésére.

2024. május 5. 16:39

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

HR és munkavállalói oldalról is kihívás az anyák foglalkoztatása itthon

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 13:01

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55