2005 a mobil szélessáv éve lesz

forrás Prim Online, 2005. február 16. 14:55
A Cannes-ban megrendezett 3GSM Világkongresszuson az Ericsson elnök-vezérigazgatója, Carl-Henric Svanberg vázolta elképzeléseit a távközlési iparágról, és arról, hogyan teljesíti majd az Ericsson az ügyfelek és fogyasztók új követelményeit.
„Teljesen új fejezetet kívánunk nyitni a mobilkommunikációban. Ez a mobil szélessáv által lehetővé váló ún. „Mobile Triple Play” lesz” – nyilatkozta Carl-Henric Svanberg. A „triple play” azt jelenti, hogy a telefónia, az internet és a televíziózás egy közös infrastruktúrán áll rendelkezésre a vezetékes hálózatban.

„Mivel a mobilitás a fogyasztók kényelmének alapvető része, meggyőződésünk, hogy a „triple play” is mobillá válik, azaz létrejön a „Mobile Triple Play” – nyilatkozta Carl-Henric Svanberg. „A mobil szélessáv olyan szolgáltatásokat tesz lehetővé, mint a televíziónézés mobilkészüléken, a mobil iroda és az internet-hozzáférés, hasonlóan a vezetékes hálózatokban rendelkezésre álló „triple play” funkcióhoz.”

Az iparágnak még inkább arra kell összpontosítania, hogyan tehetné még kényelmesebbé a készülékek használatát a fogyasztók számára, mivel az ő viselkedésük az üzleti és a technológiai fejlődés kulcsa. A fogyasztók egyszerűen használható, minőségi szolgáltatásokat szeretnének. Az Ericsson tapasztalata világosan megmutatja, hogy a mobilitás, a gyorsaság és az egyszerű használhatóság alapvető fontosságú.

A WCDMA továbbfejlesztett verziójával, a HSDPA-val ismét tettünk egy rendkívül fontos lépést a 3G rendszerek fejlesztése terén” – jelentette ki Svanberg. „Az Ericsson vezető szerepet szerzett a HSDPA, a mobil szélessávot lehetővé tevő technológia területén. Ezt mutatjuk be ezen a héten Cannes-ban. Úgy gondolom, kijelenthetjük, hogy a 3G telepítések első fázisa már mögöttünk van, és megerősíthetjük, hogy 2005 a WCDMA tömegpiaci növekedésének és a mobil szélessáv beindításának éve lesz.”

Svanberg hangsúlyozta azt is, hogy nemcsak a technológia és az új bevételt generáló szolgáltatások megértése fontos, hanem az általános hatékonyság növelése és a működési költségek lefaragása is.

„A hálózatüzemeltetők megbízható üzleti partnereket keresnek tevékenységünk továbbfejlesztéséhez, illetve működési költségeik csökkentéséhez” – jelentette ki Svanberg. „Már nem elég csak technológiát szolgáltatni. A sikerhez az is szükséges, hogy a szállítók egyben üzleti partnerek is legyenek.”

Svanberg egészséges és magabiztos, izgalmas és fejlődést ígérő jövőbeni irányvonalat mutató távközlési iparágat vázolt beszédében.

„Minden eddiginél nagyobb növekedést tapasztaltunk a mobilfelhasználók számában. 2004-ben 300 millió új előfizető csatlakozott” – mondotta Svanberg. „Ez különösen inspiráló egy olyan vállalat számára, amely a kommunikációra épülő világ első számú vezetőjévé válást tűzte ki célul.”

A 3GSM Világkongresszuson Håkan Eriksson, az Ericsson vezető alelnöke és technológiai vezetője a technológia fejlődéséről beszélt, a Mobile Triple Play fényében. Mikael Bäck, az Ericsson WCDMA rádióhálózatokért felelős alelnöke az Ericssonnak a WCDMA terén betöltött vezető szerepéről és a HSDPA bevezetésének tervéről tartott előadást.

Kulcsszavak: trend mobilszolg Ericsson

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50