Nokia-TeliaSonera: együttműködés a jövő hálózatainak fejlesztésében

Kovács Attila, 2005. február 18. 14:48
A Nokia és a TeliaSonera együttműködést jelentett be az IP Multimedia Subsystem (IMS), a Session Initiation Protocolon (SIP), és egyéb, a jövő hálózatai szempontjából meghatározó technológiákon alapuló, következő generációs hálózati technológiák és architektúrák terén.
A két vállalat elképzelése szerint együttműködésük a valós környezetből való visszajelzést eredményez, és irányt mutat a termékek és megoldások fejlesztéséhez. A Nokia és a TeliaSonera most munkamegbeszéléseket és próbaüzemeket tart annak érdekében, hogy az otthonra, illetve a vállalati környezetbe szánt szolgáltatásokkal kapcsolatos igényeket felmérjék.

"A megállapodás ismét alátámasztja azt az iparági tendenciát, amely a szolgáltatások konvergenciája felé mutat. Az együttműködés a Nokia azon célját is kiemeli, hogy a vállalat a konvergencia-folyamat hajtóerejévé váljon" - mondta Jan Lindgren, a Nokia Networks üzletágának alelnöke.

Az IP Multimedia Subsystem (IMS) és a Session Initiation Protocol (SIP) a különböző hozzáférési technológiák közelítésének kulcsfontosságú eszköze. A Nokia IMS segítségével a szolgáltatók IP-alapú, felhasználók közötti multimédiás szolgáltatásokat kínálhatnak a 2G és a 3G hálózatokon. A megoldás révén a készülékek IP-kapcsolatba léphetnek egymással, amely új területet nyit meg a már működő hálózatokon. A megoldás ugyanakkor a multimédiás kommunikációs szolgáltatások és interaktív alkalmazások széles skáláját is elérhetővé teszi, többek között a cellás hálózaton működő Push to Talk (PoC) szolgáltatást és a videotartalmak megosztását. A SIP technológia az IP-alapú szolgáltatások felhasználók közötti használatát teszi lehetővé.
Kulcsszavak: Nokia TeliaSonera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36