HSDPA: A 3G mobilkommunikáció továbbfejlesztett változata a T-Mobile-nál

forrás Prim Online, 2005. március 3. 14:34
A T-Mobile a német szolgáltatók közül elsőként tartott a héten élő bemutatót a HSDPA-val (Nagysebességű Letöltés Csomag Hozzáféréssel) valós körülmények között Berlinben. Egy pilot projekt keretében az utasok például utazási információkat hívhattak le az internetről vagy Berlinben utazgatva videofilmeket nézhettek egy olyan gépkocsiban, ahol HSDPA kártyával felszerelt notebookot helyeztek el.

A gépkocsi és az adó közötti mobil adatátvitel során másodpercenként több mint egy megabit sávszélességet sikerült biztosítani. Ez azt jelenti, hogy az utazók számára már nem csak álom a DSL sebességű alkalmazások használata menet közben.

“A sikeres projekt azt mutatja, hogy a HSDPA túl van a fejlesztési folyamat laboratóriumi szakaszán. Az „adat-turbó” hálózatunkon a jövő év elején készen áll majd a kereskedelmi bevezetésre. Teljesen kifejlesztettük a “hézagmentes mobilitás” megközelítést – más szóval hézagmentes, integrált hálózati platformokat alakítunk ki”

- mondta Joachim Horn, a T-Mobile Németország műszaki igazgatója. “Ugyanakkor nem fogunk elveszni a műszaki trükkök dzsungelében, inkább arra koncentrálunk, hogy milyen konkrét előnyöket nyújthatunk ügyfeleinknek. Ez összhangban van stratégiánkkal, amely szerint ugyanis az ügyfelet nem maga a technológia érdekli, kizárólag az, hogy abból milyen előnye származik.”

A HSDPA az UMTS, a mobilkommunikáció harmadik generációjának továbbfejlesztett változata. A technológia elérhetővé tétele érdekében a T-Mobile az UMTS bázisállomásokat speciális szoftverelemekkel egészíti ki.

A HSDPA-alapú alkalmazások révén a jövőben még gyorsabban lehet majd mobiltelefonnal böngészni a világhálón és olyan, nagysebességű kapcsolatot igénylő szolgáltatásokat igénybe venni, mint például a zeneszámok letöltése. A T-Mobile Németország 3G hálózatával az ügyfelek már több mint 750 településen használhatják a gyors mobilkommunikációt, tehát a szolgáltatás a lakosság több mint 50 százaléka számára elérhető.

A T-Mobile a 2005. március 10-16. között Hannoverben megrendezésre kerülő CeBIT-en további HSDPA alkalmazásokat mutat be.

Kulcsszavak: T-Mobil UMTS

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Scite 5.5.0

A SciTE rengeteg programnyelvet ismerő, könnyen kezelhető kód- és szövegszerkesztő alkalmazás. Leginkább a forráskódok szerkesztését támogatja, tartalmaz szintaxiskiemelő / szintaxis-színező funkciót, így a forrásban azonnal észrevehetőek a félregépelések.

2024. április 29. 19:41

ImgDrive 2.1.6

Az ImgDrive alkalmazás lehetővé teszi akár hét virtuális meghajtó létrehozását, amelyek segítségével lemezképfájlokat lehet futtatni. A támogatott lemezképformátumok: CCD, CUE, ISO, ISZ, MDS és NRG.

2024. április 29. 19:39

Az Európai E-sport Szövetség tisztújításán magyar tisztségviselő is bizalmat kapott

33 tagország, köztük Magyarország részvételével, újra alakult az Európai E-sport Szövetség (EEF). Hazánkat teljes jogú tagállamként, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) nevében, Biró Balázs György, a szövetség főtitkára és Kis Balázs külkapcsolatokért felelős elnökségi tag képviselte.

2024. április 29. 18:05

Harmincmilliárd eszköz csatlakozhat a mobilhálózatokhoz 2025-re

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 16:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14