12 év börtön erotikus képek mobilon történő terjesztéséért

Genda Csongor Zoltán, 2005. április 19. 19:13
Az arab országokban korlátozási rendeletek bevezetését tervezik a kamerás telefonok használatát illetően. A Cellular News szakmai portál közölte, hogy Szaud-Arábia szigorú büntetéssel sújt le majd azokra, akik a képkészítésre alkalmas telefonjaikat erotikus tartalmú képek terjesztésére kívánják használni. Ugyanilyen korlátozásokat tervez a kamerás maroktelefonokat illetően Kuvait is bevezetni a közeljövőben.
Szaud-Arábia már korábban olyan intézkedéseket szeretett volna érvénybe léptetni, amik teljes mértékben megtiltják a kamerás készülékek használatát. Ezt azonban nem tudták véghez vinni, mert akkor az illegális importőrök látták volna el ilyen telefonokkal a lakosságot. Másik oka pedig a tiltás kivitelezhetetlenségnek az, hogy ez olyan felhasználókat is érintett volna, akik esetlegesen nem is fényképeznek, hanem csak más fontos funkcióit szeretnék használni a korszerű mobiloknak. Végül is megszületett az a döntés, ami csak a pornográf jellegű MMS-ek küldését igyekszik visszaszorítani.

A kuvaiti igazságszolgáltató bizottság azt javasolta, hogy azokat is 2 év elzárással kellene büntetni, akik más személyekről, azok engedélye nélkül képeket készítenek, valamint 10 évet kapjanak azok, akik erkörcstelen célokra használják fel a fotókat.

A kilátásba helyezett büntetés akár 12 évi szabadságvesztést is eredményezhet, vagy enyhébb esetben 26000 $ pénzbírsággal járhat.
Kulcsszavak: jog mobiltelefon kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14