Nokia: 17 százalékkal emelkedett az értékesítés

Kovács Attila, 2005. április 24. 19:20
A Nokia szerint a vállalat 2005. évi első negyedéves nettó értékesítési bevétele 7,4 milliárd euró, a részvényenkénti nyereség értéke 0,19 euró volt. A negyedév során a Nokia értékesítésének növekedése kétszámjegyű, 17 százalékos volt; a cég 2005-re a globális mobil készülék piac 740 milliósra bővülésével számol.
Jorma Ollila, a Nokia elnök-vezérigazgatója az eredményeket a következőképpen értékelte.

„Kivételesen elégedett vagyok a Nokia első negyedéves általános teljesítményével, amelynek köszönhetően a növekedés üteme immár kétszámjegyű, és az értékesítés mind a négy üzleti csoportunk esetében évről évre bővül. A működő tőke első negyedéves áramlása igen erős volt, 1.3 milliárd euró, amit a jó általános profitabilitás támaszott alá.

A Nokia becslése szerint az első negyedév során a mobil készülékek piacának éves szintű növekedése 20 százalékkal felülmúlta a várakozásokat, miközben a Nokia növekedésének üteme megközelítőleg megegyezett a piac bővülésének rátájával. Néhány ipari szintű, a 3G-készülékekkel kapcsolatos elégtelenség dacára mindez igen erős évkezdetet jelentett és arra buzdított bennünket, hogy a 2005-ik évi éves piaci volumenre vonatkozó becslésünket felfelé módosítsuk, mégpedig körülbelül 740 millió készülékre.

A Nokia saját mobil készülék üzletágán belül a volumen éves növekedése a negyedév során Kínában volt a legjelentősebb, és az ország a Nokia első számú egységes piacává vált, melyet Ázsia Csendes óceáni térsége, valamint Európa / a Közép-Kelet / Afrika követ. Ezzel szemben a volumen csökkenése Észak- és Latin-Amerikában lehangoló volt. Ázsiában, különösen Kínában, a szállítások bővítésére és egy versenyképes, minőségi termék-portfolió kifejlesztésére összpontosítunk, míg Észak- és Latin-Amerikában folytatódik a kemény munka a termékkínálat megerősítése és szélesítése érdekében. Örömmel láttam a negyedév 110 euró körüli stabil átlagos értékesítési árát a mobil készülék üzleten belül, melyhez a Multimédia és a Vállalati Megoldások divízióknak a felső kategóriás készülékek értékesítésében kibontakozó nagyobb részaránya is hozzájárult. A negyedév a Nokia számára a mobil infrastruktúra tekintetében is nagyon kedvező volt, a profitabilitás a kitűnő márciusi teljesítmény hatására jóval meghaladta a várakozásokat. A Hálózatok üzletág jövedelmezőségére pozitívan hatott a felső kategóriás termékeket előnyben részesítő termékmix, az új, növekvő piacokon megvalósuló értékesítésnek a számításokat alulmúló aránya, és bizonyos vásárlók megelőző időszakból származó kinnlevőségének a megérkezése. Ezek együtt a várakozásokon túlmutató mértékben emelték meg az árréseket.

A Nokia 15,1 százalékos üzemi árrése tükrözi a kitűnő általános teljesítményt, valamint az egyes üzleti területek eredményességét is, és olyan stabil alapot teremt, amelyre az év során bizton építhetünk”.

Kulcsszavak: +céginfo Nokia

My Mp3 Splitter 3.3.0.0

A felhasználóbarát My MP3 Splitter lehetővé teszi az MP3-as zenék vágását és szerkesztését. A program által készített új fájlnak ugyanaz lesz a hangminősége, mint az eredetinek, hiszen minőségveszteség nélkül tudja elvégezni a rábízott feladatot. Remekül használható telefonos csengőhangok létrehozására is. Az alkalmazás metaadat szerkesztési képességgel is rendelkezik.

2024. május 15. 18:17

Just Color Picker 6.0

A magyarul is tudó apró, de nagyon hasznos színfelismerő alkalmazással rendkívül egyszerű a színek azonosítása, mentése és szerkesztése. Kezelt formátumok: HTML, RGB, HEX, HSB / HSV, HSL, HWB, CMYK és Delphi.

2024. május 15. 18:14

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

Vodafone: Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 16:09

A mesterséges intelligencia segítségével bárki berendezheti otthonát a kiterjesztett valóságban

Az IKEA Magyarország elindította az IKEA Kreativ elnevezésű új eszközt, amely a legmodernebb technológiát használja a lakberendezési tervezéshez. Az eszköz minden vásárló számára elérhető mobilalkalmazásban és az IKEA.hu weboldalon. Az IKEA Kreativ rendkívül egyszerűen használható, és arra ösztönzi a vásárlókat, hogy használják ki kreativitásukat. Valósághű interaktív terveken keresztül mutatja meg, hogyan fognak kinézni az egyes bútorok az otthoni környezetben.

2024. május 15. 15:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38