Nokia Nseries: multimédia-kaland

Kovács Attila, 2005. május 20. 20:31
„Amit a mobil zenéről és a mobil képkezelésről tudni kell” címmel tartott ma Budapesten sajtótájékoztatót és bemutatót a Nokia az Nseries márkájú, következő generációs multimédiás mobilkészülékeiről. A rendezvényen Imfred de Jong, a Nokia Hungary Kft. ügyvezető igazgatója is megjelent.
A következő új információkat tudtuk meg a tájékoztatón: Az első Nokia Nseries termékek még 2005. második negyedévében bemutatkoznak, és ezeket 2005. végéig több modell is követ.

„A digitális konvergencia következő lépése mobilkészülékeket, internet-tartalmakat, fényképezőgépeket, videokamerákat, zenét, e-mailt, és még sok egyebet kapcsol össze. A Nokia Nseries készülékek a mobiltelefonhoz hasonló formavilágot képviselnek, azonban a multimédiás-funkciók átfogó kínálatát felvonultató, erőteljes, zsebre tehető számítógépekként működnek” - mondta Anssi Vanjoki, a Nokia Multimedia üzletágának ügyvezető alelnöke.

Az N90, N91 és N70 típusú készülékek főbb funkciói


A Nokia N90 multimédia új szintre emeli a mobil fényképezést. A Nokia N90 a világ első, Carl Zeiss optikával felszerelt kameratelefonja, így kiváló minőségű fényképek készíthetők vele. A felvételeket azonnal kinyomtathatjuk és megoszthatjuk távol lévő ismerőseinkkel. A fejlett képkezelő funkciók között például 2 megapixeles fényképezőgépet és VHS-felbontású videokamerát felvonultató Nokia N90 multimédia segítségével igényeinknek megfelelően örökíthetjük meg emlékeinket. Az úttörő-jellegű, több helyen felfüggesztett és elfordítható kamerával rendelkező Nokia N90 várhatóan 2005 második negyedévétől kapható. A Nokia N90 autófókuszos, húszszoros digitális zoommal és beépített vakuval rendelkező, az éles közeli felvételekhez makro üzemmódot biztosító 2 megapixeles kamerát tartalmaz. Ha az exponáló gombot félig nyomjuk meg az autófókusz automatikusan a témára fókuszál, a gomb teljes lenyomásakor pedig élesen örökíti meg a látványt. A makro üzemmód pontos közeli képek készítését teszi lehetővé. A Nokia N90-nel készült fényképeket és videofelvételeket a telefon belső, 31 MB-os memóriájában, vagy a készülék dobozában található, 64 MB-os, kisméretű MMC-kártyán tárolhatjuk. Átlagosan kb. 150 db 2 MB méretű kép tárolható a készüléken.

A Nokia N91 multimédia a vállalat zenéhez tervezett legújabb készüléke. A felhasználók akár 3000 számot tárolhatnak a beépített 4 gigabájtos winchesteren, így a Nokia N91 egy igazi mobil zenegép. A Nokia N91 a készülékkel járó, távirányítós, sztereó fülhallgatón át maximum 12,5 óra zenét szólaltat meg nagyszerű minőségben. A zenei gyűjtemények meghallgatása minden eddiginél egyszerűbb, hiszen a Nokia N91 sokféle digitális zeneformátumot, többek között MP3-at, M4A-t, AAC-t és WMA-t is támogat. A Nokia N91 több iparágvezető vállalat, például a Bose, a Harman Kardon, a JBL, és a Sennheiser számos tartozékával kompatibilis. A felhasználók a Nokia N91 szabványos 3,5 mm-es bemenetén keresztül használhatják kedvenc audiotartozékaikat, de a legnagyobb élmény érdekében a Nokia által kipróbált és ajánlott termékek sorából is választhatnak.

A Nokia N70 multimédia a világ legkisebb, 2 megapixeles kamerát tartalmazó, Series 60 alapú 3G WCDMA készüléke, amely az elegáns Nokia Nseries megjelenés mellett könnyű mobil fényképezést is biztosít.

A sajtótájékoztatón továbbá bemutatták az az életkép fotókiállítást, amely Rákoskert László fotóművész N90-nel készített fotóit tartalmazza.

A tájékoztatón a Nokia élőben demonstrálta az N91 „zenegép” működését: számos stílusban játszott le a telefonra feltöltött számokat, a jelenlévők szerint kitűnő hangzásban, hangminőségben és hangerővel. Zenei kvízjátékot is rendeztek, amelyen az N91 tulajdonságait lehetett megismerni.
Kulcsszavak: Nokia-hu mobiltelefon Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14