Megújult Nokia Series 40 platform mobilalkalmazás-fejlesztőknek

forrás Prim Online, 2005. június 18. 08:38
A Nokia bemutatta a Series 40 platform új, az alkalmazások fejlesztéséhez készült kiadását, amely az új piacok elérésének új lehetőségét teremti meg a fejlesztők és a szolgáltatók számára.
Az új Series 40 platform harmadik kiadásával gazdagabb multimédiás alkalmazások és szolgáltatások telepíthetők a Nokia Java-képes mobiltelefonjaira. A Series 40 platform harmadik kiadásának megjelenése a továbbfejlesztett Series 40 felhasználói felületet tartalmazó, 2005 utolsó negyedévében piacra kerülő, új Nokia készülékek: a Nokia 6280 és a Nokia 6265 bemutatását követi.

Az új Series 40 platform harmadik kiadása teljes hardver, szoftver és alkalmazás-programozási interfész, amely a továbbfejlesztett felhasználói felületet és a gazdag multimédiás alkalmazások támogatását biztosítja. A bővített kiadás szabaddá teszi az utat a nagy mennyiségben gyártott készülékekre szánt, gazdag multimédiás fogyasztói és üzleti alkalmazások fejlesztése előtt, főként a játékok és az egyéni hatékonyságnövelő programok terén. Az új kiadás szolgáltatásai között a médiatartalmak streaming letöltése, többféle kijelzőméret és felbontás, valamint a Java számára többféle alkalmazás-programozási interfész biztosítása szerepel.

Az új platform tömegesen elterjedté teszi a video-, és audiotartalmak streaming letöltését, ezáltal a legújabb üzenetküldési, böngésző, zene, és videoszabványok széleskörű elterjedéséhez járul hozzá. A Series 40 harmadik kiadása emellett a korábbi kiadások szolgáltatásait és funkcióit is tartalmazza, így a Java fejlesztők kihasználhatják a MIDP 2.0 és a CLDC 1.1 szolgáltatásait, valamint az OMA digitális jogkezelési és kliens-engedélyezési szabványokat.
Kulcsszavak: mobilszolg Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14