Jelentős projektek a Synergon-tagvállalat, Spannál

forrás Prim Online, 2005. június 17. 17:46
A nyereségesen zárt első negyedév után további fontos szakmai feladatokon dolgozik a Synergon horvátországi tagvállalata, a Span d.o.o. Megrendelői közé tartozik többek között a McDonald's, a Tekol-Teri, a T-Mobile és a Portus.
A horvát Span d.o.o. kiterjesztette a McDonald's cégcsoporttal fennálló együttműködését. A nemrég aláírt szerződés értelmében a Span zágrábi központjából Európa 30 országában működő McDonald's éttermeknek nyújt folyamatos szolgáltatást (active directories, domain szerverek üzemeltetése stb.). A megbízás értéke évente közel 200 ezer USD.

A Synergon horvát tagvállalata MS Navision ERP rendszert vezet be két meghatározó vállalatnak, a Portus és a Tekol-Teri cégeknek. A Portus d.o.o. Horvátország új és leggyorsabban bővülő vezetékes telefonszolgáltatója. A bevezetés áprilisban történt, jelenleg a rendszer számlázási és CRM rendszerekkel történő kiegészítésén dolgoznak, amely várhatóan 2005 második felében fog lezárulni.

A 700 munkatársat foglalkoztató Tekol-Teri d.o.o. a régió legnagyobb hajóépítő vállalata. Horvátország legnagyobb Navision bevezetésének részeként a logisztikai és pénzügyi modulok áprilistól működnek, a Navicom PM modul bevezetése júliusban történik, míg a Tekol-Teri szlovéniai és bosznia-hercegovinai leányvállalatainál a Navison rendszer bevezetése 2005 második félévében, illetve 2006 elején várható. A megbízás részeként a Span az implementációhoz és üzemeltetéshez szükséges teljes IT infrastruktúrát biztosította.

A horvátországi T-Mobile Microsoft Exchange bevezetést rendelt a Synergon horvát tagvállalatától. A projekt szerver konszolidációt, szoftver és hardver megoldásokat egyaránt tartalmaz.

A Span d.o.o. Horvátország egyik piacvezető vállalata a Microsoft technológia és az informatikai oktatás területén. Főbb tevékenységei közé tartozik az MS és Cisco rendszerintegráció, a MS support szolgáltatások nyújtása, szoftver-testre szabás, internetes, e-learning szolgáltatások, valamint oktatási tevékenység Microsoft és Cisco területeken. A Span 2000 óta a Synergon csoport része, 2005 első negyedéves árbevétele 460 millió forint, amely 53% növekedést jelentett a bázishoz képest. Üzemi eredménye ebben az időszakban mintegy 25 millió forint volt.

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Az akkumulátor a telefon lelke

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 09:03

1 év alatt közel 12 évet parkoltak az autósok a Yettel mobilparkolással

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 07:56

A HONOR uralta 2024 elején a kínai okostelefonos piacot

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 07:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50