Kapcsolat koncert: élő közvetítés 3G mobilokra

forrás Prim Online, 2005. június 24. 14:01
Országos premierként a T-Mobile a június 26-ai Kapcsolat koncert egészét élőben közvetíti a társaság 3G tesztjében részt vevő ügyfelek mobiltelefonjaira.

A T-Mobile idén is megrendezi ingyenes szabadtéri szuperkoncertjét, amelyen a zenei élet hazai és nemzetközi kiválóságai szórakoztatják a több százezres nézősereget. A helyszínen alkalmazott csúcstechnika mellett a Kapcsolat koncertet a T-Mobile számos budai és pesti kerületet lefedő 3G teszthálózatának köszönhetően mobiltelefonokon is nézni és hallgatni lehet majd. Ezzel megvalósul az első hazai 3G közvetítés, amelyet a jövőben várhatóan egyre több hasonló követ majd. Lionel Richie és Jimmy Cliff külföldi sztárvendégek fellépését így azok is nyomon követhetik majd, akik nem lehetnek a helyszínen.

A T-Mobile 3G tesztjében részt vevők az új harmadik generációs mobilhálózatot Nokia 6680 videotelefonokkal tesztelik. A készülék médialejátszójának köszönhetően kiválóan alkalmas a t-zones 3G portálon elérhető televízióadások, illetve élő közvetítések megtekintésére.

  • Június 26-án, vasárnap 17.30 órától egész estés koncert várja a kikapcsolódni vágyókat. A Felvonulás téri T-Mobile Kapcsolat koncerten a hazai énekesek mellett várhatóan több százezres nézősereg előtt lép fel Lionel Richie és Jimmy Cliff, az este két külföldi sztárvendége. A koncert nem nélkülözheti a legújabb és legmodernebb technikai megoldásokat sem. A színvonalas zene mellett hatalmas, tv-minőségű képet nyújtó kivetítőkön a tér számos pontján követhető a színpadon zajló esemény. A szervezők gondoskodnak arról, hogy a vetítőknek köszönhetően a tér nagy részén legfeljebb 50 méterről követhető legyen a koncert minden pillanata. A kiváló hangzásról a jelenleg elérhető legmodernebb rendszerek gondoskodnak, így CD minőségű, szabadtéri rendezvényen elérhető legjobb hangzás várja a közönséget. A rendezvény során kiemelt figyelem övezi a mozgáskorlátozottakat, számukra a koncert szervezői külön helyeket biztosítanak.


Tanácsok a koncertre érkezőknek


A Kapcsolat Koncertre várhatóan több százezren érkeznek, ezért a szervezők a legnagyobb körültekintést és türelmet kérik mindenkitől. A Műcsarnok épületéhez közel eső színpad az alábbi útvonalakon és módokon közelíthető meg:

Általában javasolt, hogy a koncert helyszínére mindenki gyalog érkezzen, a gépkocsikat a tértől messze, lehetőség szerint több utcányira vagy valamely tömegközlekedési eszköz megállójánál (P+R parkolók) hagyják.

- A Hősök tere felől a Dózsa György úton érkezők a Benczúr Gyula utcánál útlezárásra számítsanak. A Benczúr utca-Bajza utca-Városligeti fasor felől a színpad előtti terület gyalogosan közelíthető meg. A tér telitettségének függvényében a Terézvárosi oldalon további útlezárásokkal lehet számolni a Damjanich és Dembinszky utcáknál.

- Hősök terén a Műcsarnok és a Műjégpálya felől érkezők az Olof Palme sétányon, vagy a Vajdahunyad vára megkerülésével gyalogosan közelíthetik meg a színpad előtti területet.

- A színpad előtere a Keleti pályaudvar felől a Hungária körút irányából (Ajtósi Dürer fasor) szintén gyalogosan közelíthető meg

Tömegközlekedési eszközök


A tömegközlekedési eszközök közül a kisföldalatti 16 órától üzemzárásig sűrűbben közlekedik és megállóit a Hősök terén 17:30-tól lezárják. A kisföldalatti a gyakoribb járatok mellett hosszabb ideig szállítja az utasokat, az utolsó járat 00.30 órakor indul. Az 1-es és a 6-os jelzésű villamosok szintén hosszabb ideig, 00.30. óráig közlekednek. A Felvonulási téren zajló T‑Mobile Kapcsolat koncert iránti hatalmas érdeklődés miatt a helyszínt érintő BKV járatok, így a 75-es és 79-es troli, valamint a 4-es, 30-as és 20gy jelzésű autóbuszok 15 órától üzemzárásig kerülő útvonalon közlekednek.

A helyszínen az eligazodást tájékoztató táblák segítik.

Esélyegyenlőség

A Program ÖT (Összetartó Társadalom) célja a romák társadalmi elfogadásának erősítése, a diszkrimináció csökkentése Magyarországon. A tavaly ősszel indult kampány az Európai Unió és magyar költségvetés támogatásával valósul meg. Caramel, az idei Megasztár győztese a legnépszerűbb roma könnyűzenész Magyarországon. A tehetségkutató verseny nyertese a Program ÖT felkérésére többek között a Kapcsolat-koncertre írt, a romák és nem romák közös boldogulásának üzenetét megfogalmazó dallal lép fel. Az Együtt élünk című dal június 26-án hallható először a Felvonulási téren.

Kulcsszavak: UMTS zene T-mobile-hu

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Az akkumulátor a telefon lelke

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 09:03

1 év alatt közel 12 évet parkoltak az autósok a Yettel mobilparkolással

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 07:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50