Opera 8 böngésző már Windows okos telefonokon is

Milkovits Gábor, 2005. július 3. 09:54
Az Opera kiadta legújabb böngészőprogramjának Windows Mobile 2003 operációs rendszerű okos telefonokra szabott változatát.
Az Opera böngészője a cég szerint a teljes internet böngészésére alkalmas, vagyis minden PC-ről is hozzáférhető weboldalt meg tud jeleníteni, mivel támogatja az összes nagyobb webes szabványt, így a CSS2-t, a DOM 2-t és a JavaScript-et is. Ezen felül használatakor a „Small-Screen Rendering” technológia jóvoltából vízszintes görgetésre sincs szükség, mert a szoftver minden oldal méretét az adott készülék képernyőjéhez igazítja. Az Opera 8-nak a PC-Windows, Linux és Mac OS X-alapú változatok mellett van már Symbian operációs rendszerű okos telefonos verziója is.

Jon S. von Tetzchner, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy eredetileg nem tervezték elérhetővé tenni az alkalmazást a Windows Mobile platformon, ám a felhasználóktól sok panaszt hallottak a készülékek böngészőprogramjára, így végül mégis másként döntöttek. Tavaly ősszel kiadtak egy tesztváltozatot a közönség reakciójának felmérésére, amelyet végül mintegy 120 ezren töltöttek le, és a visszajelzések alapján java részük elégedett volt a termékkel. Az Opera jelenleg fejleszti a Windows Mobile Pocket PC rendszeren futó változatot is. Az ingyenes mobilböngésző Windows Mobile 2003 verziója a http://www.opera.com/products/mobile oldalról tölthető le.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14