Szupervékony Motorola "Q" mobil teljes billentyűzettel

Milkovits Gábor, 2005. július 26. 18:55
A Motorola bemutatta az általa a világ legvékonyabb teljes billentyűzettel ellátott mobileszközeként fémjelzett, elsősorban e-mailezéshez tervezett „Q” nevű telefonját.
A mára már státusszimbólummá vált RAZR formatervezési irányvonalát követő, mindössze 11,5 mm vastag Motorola Q a teljes QWERTY billentyűzet mellett egy 1,3 megapixeles, vakus kamerával, 320 x 240 képpontos, 65 ezer színárnyalatú TFT LCD kijelzővel, illetve Bluetooth alkalmazással is el van látva. A készüléken a Windows Mobile 5.0 operációs rendszer fut, illetve optimalizálva van a Microsoft Exchange 2003-hoz, valamint több más vállalati e-mail megoldáshoz. A telefonon mp3 lejátszó is található, amelyet a beépített sztereó hangszórókon, vagy éppen Bluetooth vezeték nélküli headset-eken lehet hallgatni. A Q az mp3 mellett az iMelody, MIDI, MP3, AAC, WAV, WMA, WAX, QCELP audio, a GIF87a, GIF89a, JPEG, WBMP, BMP, PNG képi, illetve a H.263, MPEG-4, GSM-AMR, AAC és WMV mozgóképes formátumokat támogatja. A készülék saját memóriájáról ugyan egyelőre nem közöltek adatot, mindenesetre Mini SD kártyával bővíthető.

A Q-hoz hasonló mobileszközöket először a Research In Motion (RIM) kezdett el forgalmazni, és a Blackberry készülékek viszonylag népszerűek is lettek a felső cégvezetők, illetve a hollywoodi és más hírességek körében. Arra a hírre, hogy a Motorola hamarosan egy a Blackberry kategóriájába tartozó, e-mail profilú mobilt hoz forgalomba, a RIM részvényeinek árfolyama közel 5%-ot zuhant, míg a Motorola-papírok 3 százalékpontot erősödtek. A Q várhatóan csak jövő év elejétől lesz kapható, egyelőre ismeretlen, de minden valószínűség szerint megfelelően borsos áron.
Kulcsszavak: mobiltelefon Motorola

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36