A mobilfelhasználók szerint a legfontosabb a tartós akkumulátor

Milkovits Gábor, 2005. szeptember 26. 10:04
A TNS Technology piackutató cég felmérése szerint a felhasználók kétharmadának egy mobilkészülék esetében a legfontosabb a minél hosszabb folyamatos működést biztosító akkumulátor.
A 15 országra kiterjedő vizsgálat során három válaszadóból kettő elengedhetetlennek nevezte, azaz a legfontosabbként jelölte meg azt, hogy egy hordozható készülék, például mobiltelefon, vagy PDA legalább két napon át folyamatosan tudjon működni akkumulátorának egy feltöltésével. Országokra lebontva egyedül Kína volt az, ahol a relatív többség a legalább 20 GB-os tárolókapacitást ennél fontosabb célként jelölte meg. A többi országban ugyanakkor szintén fontosnak tartják az elegendő memóriát, valamint egy jó képfelbontású beépített digitális kamera meglétét is.

A TNS Technology szerint a felmérésnek önmagán túlmutató jelentősége is van, mivel a túl hamar lemerülő akkumulátor valószínűleg az egyik fő oka annak, hogy az emberek nem játszanak annyi játékot, illetve nem töltenek le annyi multimédiás tartalmat mobilkészülékeikre, mint amennyit a szolgáltatók szeretnének. Ez pedig igencsak húsbavágó kérdés, hiszen a mobiltelefonos előfizetések és a percdíjak folyamatos látványos csökkenésével a kiegészítő alkalmazások területe, illetve az ezekből származó jövedelem egyre fontosabbá válik a mobilcégek számára.
Kulcsszavak: akkumulátor mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50