Pannon GSM: kereskedelmi 3G október 10-étől

Kovács Attila, 2005. október 10. 13:58
A nyilvános tesztidőszak sikeresen zajlott, így a Pannon GSM október 10-étől kereskedelmi jelleggel nyújtja a 3G-hálózaton elérhető szolgáltatásokat - jelentette be Ove Fredheim, a mobiltársaság vezérigazgatója.

A december 31-éig még ingyenesen kipróbálható videotelefonálás díja a Pannon GSM hálózatán belül 90 forint, hálózaton kívül 110 forint lesz percenként a nap bármely szakában.

Még egy év sem telt el azóta, hogy a Pannon GSM a 3G-tenderen kiírt legértékesebb frekvenciacsomag nyerteseként megkezdhette harmadik generációs hálózata kiépítésének előkészületeit, ma pedig már a kereskedelmi szolgáltatás indulásáról számoltak be a társaság vezetői. A Pannon GSM ügyfelei június 15-e óta nyilvános teszt keretében próbálhatták ki a 3G-rendszert, s a sikeres tesztet követően mától üzemszerűen működik a mobil szélessáv leggyorsabb adatátvitelt biztosító hálózata.

„A sávszélesség bővülése elsősorban lehetőséget jelent” - mondta Ove Fredheim, a Pannon GSM vezérigazgatója - „olyan lehetőséget, amit jelenlegi szolgáltatás-kínálatunk bővítésével, új szórakoztató és üzleti alkalmazások bevezetésével, új tartalmakkal használhatunk ki.” A Pannon GSM különböző tartalom- és adatforgalmi szolgáltatásainak árazása technológia-független: a felhasználók az eddig megszokott árakat fizetik a letölthető zenékért, videókért, az élő televíziós adások megtekintéséért. A jelenlegi adatforgalmi díjak érvényesek akkor is, amikor a 3G-hálózaton böngészik az internetet, küldik el elektronikus leveleiket.

Ove Fredheim kiemelte: a videotelefonálás kedvező árazásával a Pannon GSM azt kívánja elősegíteni, hogy jövőre is egyre többen ismerkedjenek meg a 3G által kínált legjelentősebb újdonsággal, a videotelefonálással, miközben folytatják a mobil szélessáv egyéb szolgáltatásainak fejlesztését is. „A Pannon GSM előfizetői több mint százezren rendelkeznek EDGE-képes telefonnal, s mivel mi biztosítjuk a legnagyobb lefedettséget, a pannonos mobil szélessáv már Magyarország lakosságának nagyobb része számára hozzáférhető. A folyamatosan bővülő tartalomkínálat, a kedvező internetezési lehetőségek, az integrált megoldásokat kínáló mobilirodai alkalmazások mind azt segítik elő, hogy egyre többen és többen csatlakozzanak a mobil szélessávhoz.”- tette hozzá.

A Pannon GSM 3G-hálózata jelenleg Budapest belső kerületeiben érhető el, az év végére pedig a főváros nagy része is lefedett lesz. A teljes mobil szélessávú hálózat fejlesztése ugyancsak folyamatosan zajlik, a lakosságra vetített országos lefedettség jelenleg meghaladja az 50 százalékot. A HSDPA, a 3G lényegesen nagyobb adatátviteli sebességet nyújtó technológiája hamarosan tesztüzembe kerül a Pannon GSM hálózatában.

A Pannon GSM mai budapesti sajtótájékoztatóján Owe Fredheim vezérigazgató és Hajnal Géza üzletfejlesztési igazgató az induló 3G kereskedelmi szolgáltatással kapcsolatban – részben a Prím Online kérdéseire válaszolva - további bejelentéseket is tettek a most indított 3G kereskedelmi szolgáltatással kapcsolatban. Ezek a következők:

- az új szolgáltatások figyelembe vételével október 18-tól új tarifacsomagokat vezet be a Pannon GSM az internet, illetve a 3G (videotelefonálás) használatára; ezek a csomagok 490 és 12990 forint között változnak, attól függően, ki milyen új szolgáltatást kíván igénybe venni, illetve havonta mekkora mennyiségű letöltést (max. 1 Gigabájt/hó) szándékozik végrehajtani. Az egyik, az 1990 forintos csomag az év végéig jelentős kedvezménnyel, akciósan vehető majd igénybe;

- a Pannon GSM  2006. év folyamán meg fog jelenni a Mbit/sec sebességeket nyújtó HSDPA és HSUPA technológiákat kielégítő mobilinternet szolgáltatással,

- a Pannon GSM hálózatán belüli videohívások ez év végéig ingyenesek, ezt követően a hálózaton belüli videohívások percenkénti ára 90 forint, a hálózaton kívülieké pedig 140 forint lesz;

- új szolgáltatás, miszerint most már 20 országba küldhetők MMS üzenetek;

- ez év végéig való fokozatos bevezetéssel, összesen háromféle 3G-re felkészített mobilkészüléket (Nokia 6680, Nokia N70 és SonyEricsson K600i) forgalmaz a Pannon GSM;

- a világpiacon megjelenő kombinált (3G+WiFi) mobilkészülékekre egyelőre a Pannon GSM nem lát jelentős hazai kereskedelmi igényt.

Kulcsszavak: Pannon GSM UMTS

Reprezentatív kutatás a magyarok klímavásárlási szokásairól

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 20:15

AOMEI Partition Assistant Standard Edition 10.4.0

Az ingyenes partíciókezelő program képes a partíciónkat átméretezni, másolni, egy partíciót külön részekre osztani, klónozni, törölni stb.

2024. május 2. 20:09

Screamer Radio 2.8884.18519.0 (2024-04-28)

A Screamer Radio segítségével több ezer online rádiócsatorna műsorából válogathatunk, ezekből lehetőségünk van kedvencek létrehozására. A különböző csatornák között kereshetünk név, műfaj vagy ország szerint is.

2024. május 2. 20:06

Titkosítási tanácsok a Kingstontól

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 2. 19:27

A Seco honlapja az ügyfelek kezébe adja a hatékonyság erejét

A Seco weboldala új, úttörő funkcióval bővül, amely segítségével az ügyfelek azonnal összehasonlíthatják a rendelkezésre álló lapkákat, így gyorsan megtalálhatják és megrendelhetik a jelenlegi szerszámaiknak megfelelő, illetve az azoknál akár kiválóbb cseretermékeket a Seco kínálatából.

2024. május 2. 19:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14