Kína kötelezi a pre-paid-ügyfelek regisztrációját

Genda Csongor Zoltán, 2005. december 2. 19:20
A kínai kormány egy új rendelettel kötelezi decembertől a feltöltős kártyával rendelkező mobilügyfeleket, hogy azok jelentkezzenek saját szolgáltatójuknál személyes adataik regisztrálása végett. Mindazok, akik ezt nem hajlandóak megtenni, azoknak blokkolják a telefonszámukat - adta hírül a Shanghai Daily napilap.
Az új szabály bevezetése által a telefoncsalások és a pornográf jellegű, illetve az államellenes politikai hangvételű tartalmak anonim küldését és fogadását akarják ellehetetleníteni. Az erre vonatkozó törvény máris életbe lép, és az elkövetkező hat hónapon belül mindazoknak regisztráltatniuk kell majd magukat, akik nem akarják elveszíteni telefonszámaikat.

"Tisztességtelen lenne, ha csak az új kliensektől követelnénk személyes adataik leadását" - nyilatkozta Chen Yuping, a kínai telekommunikációkutató akadémia vezetője.

Mostantól csak azok vásárolhatnak új SIM-kártyát az ázsiai országban, akik felmutatják személyigazolványukat, s a jelenlegi ügyfelek pedig a mobilszolgáltatók bármelyik kirendelt üzletében regisztráltathatják magukat az elkövetkező fél év során.

Kína legnagyobb mobiltársasága, a China Mobile hozzávetőlegesen 240 millió ügyfelet számlál, amelyből közel 180 millióan a feltöltős szolgáltatásokat veszik igénybe. A kisebb konkurensek klienseinek számáról nincs pontos adat, azonban az Shanghai Daily becslései szerint valószínűleg több mint 200 millió állampolgár él a Pre-Paid-lehetőségekkel.
Kulcsszavak: mobiltelefon Kína

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50