FreeSoft: PIM alkalmazások közös fejlesztése és értékesítése az iMotion Kft.-vel

forrás Prim Online, 2005. december 14. 14:19
A FreeSoft Rt. évente megújuló kutatási-fejlesztési megállapodást kötött az iMotion Kft.-vel. A megállapodás tárgya az irodai alkalmazásokat vezeték nélküli internetelérésre képes kéziszámítógépeken és mobiltelefonokon is elérhetővé tevő ún. PIM (Personal Information Management) és SFA (Sales Force Automation) alkalmazások együttes fejlesztése és értékesítése.
A megoldások eszközközeli részét a budakeszi székhelyű iMotion által lokalizált és forgalmazott Sybase iAnywhere PIM middleware alkalmazásra készült fejlesztések, kiszolgálóoldali részét pedig a FreeSoft által forgalmazott és fejlesztett, nyílt szabványokra épülő szerveralkalmazások adják.

Az IpsosReid felmérése szerint a mobil irodai alkalmazások hasz­nálatával a vállalati munkafo­lya­ma­tok hatékonysága átlagosan 29 százalékkal, az idő­érzékeny döntések meghozatalának ha­tékonysága pedig ezt is meghaladó mér­ték­ben nö­vek­szik.

Az iMotion iAnywhere Personal Information Management alkalmazásával a felhasználók a mobil hálózaton keresztül is megbízható módon elérik MS Exchange, Lotus Domino vagy Novell Groupwise irodai levelezőrendszerüket. Az iMotion segítségével az alkalmazottak meg­szokott irodai programjaikat használva bárhol és bármikor olvashatják és módosíthatják cím- és nap­tárbejegyzéseiket, valamint legfontosabb dokumentumaikat, szervezhetik teendőiket és intézhetik ügyeiket, ezáltal az irodától távol – vagy annak hiányában – is teljes értékű munkakörnyezetben dolgozhatnak.

A Sybase iAnywhere PIM köztesszoftverére épülő megoldá­sok az ún. Push technológiát alkalmazzák, amely GPRS/ EDGE/UMTS és WLAN hálózaton keresztül egyaránt kényel­mes és a felhasználó beavatko­zását nem igénylő automatikus szinkro­ni­zációt valósít meg a mobileszköz és a szerver között. A rendszer lehetővé teszi az egyén­re és csoportra szabott központi profi­lok ki­alakítását, az eszközök állapo­tának nyo­mon­ követését és a távjavítást is. A nagyobb biztonságot szolgálja, hogy a mobileszközökön kor­látozható az alkalmazások telepítése, és használatuk elvesztés esetén azonnal letiltható.

A FreeSoft és az iMotion által közösen fejlesztett és értékesített megoldásokkal a vállalatok az olyan friss technológiák nyújtotta lehetőségeket is kiaknázhatják hatékonyságuk fokozása és szolgáltatásaik minőségének javítása érdekében, mint például a rádiófrekvenciás azonosítás (RFID).

A FreeSoft sokéves tapasztalattal rendelkezik a nyílt szabványokra épülő egyedi fejlesztések, a dokumentum- és iratkezelés, a vállalatirányítás, valamint az informatikai rendszerek modernizálása és integrálása terén. A két vállalat által közösen fejlesztett és értékesített megoldások szerveroldali hátterét ez a kompetencia biztosítja, és többek között olyan termékek képezik, mint a FreeSoft Online Üzletága által fejlesztett BIG FISH Sales Force alkalmazásszerver, amelynek segítségével a kereskedelem, a szállítmányozás és a gyártás területén tevékenykedő, területi értékesítőkkel, ügynökhálózattal rendelkező vállalatok megbízható és könnyen felügyelhető kapcsolatot teremthetnek a különböző mobiltechnológiák és -eszközök, valamint integrált vállalatirányítási rendszerük között.

A FreeSoft és az iMotion Sybase iAnywhere köztesszoftverre épülő PIM és SFA alkalmazásait a HP Magyarország Személyi Számítógépek Üzletága tesztelte és támogatja vezeték nélküli interneteléréssel rendelkező HP iPAQ kézi számítógépein. A megoldások a mobileszközök és operá­ciós rendszerek széles skáláját tá­mo­gatják, beleértve a Palm, Symbian vagy Win­dows Pocket PC operációs rendszereket futtató kézi számítógépeket és okostelefonokat, valamint a notebookokat is, így a felhasználók az igényeikhez leginkább illeszkedő és meglévő informatikai környezetükbe a legjobban illeszthető megoldások közül választhatnak mobil munkakörnyezetük kialakításakor.
Kulcsszavak: FreeSoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36