Panasonic digitális videokamerák: 2006-os miniDV-sorozat

forrás Prim Online, 2006. január 5. 12:05
2006-ban a Panasonic kibővíti világhírű, kiváló képminőséget képviselő digitális videokamera-sorozatát az NV-GS500, illetve az NV-GS300/280-as modellekkel, melyek mindegyike 3CCD-technológiával és O.I.S.-rendszerrel szerelt, valamint a GS37-es és GS27-es modellekkel, melyek 30-szoros optikai zoomjukkal a nagy zoom termékvonalat erősítik.

1992-es szenzációs bevezetésük óta a Panasonic 3CCD-s videokameráiról nagy elégedettséggel írt a szaksajtó az általuk nyújtott kiemelkedően magas képminőségnek köszönhetően. A tavaly kibocsátott GS250-est pedig ezen belül is kimagaslóan értékelték mind a fogyasztók, mind a szakma képviselői egyaránt, hozzátéve azt, hogy a kiváló képminőség mellett a felhasználóbarát kialakítás, az egyszerű működtetés is a készülék nagy előnyei közé tartozik.

A 3CCD-s rendszert leginkább szakmai berkekben ismerik, mivel a professzionális videokamerákban a legmagasabb színvonalú képfeldolgozás miatt ezt a rendszert alkalmazzák: a technológia a színek valósághűsége és árnyalása, valamint a részletgazdagság tekintetében egyaránt utolérhetetlen. A Panasonic élen jár ezen a területen, olyan eszközökkel szerelve fel kompakt videokameráit, amelyekkel a nagyközönség is élvezheti a csúcstechnológia előnyeit.

Emellett egy másik egyedülálló Panasonic technológiát is meg kell említenünk, az O.I.S. képstabilizációs rendszert, mely optikai megoldással korrigálja a kézremegés hatását, így precíz, tiszta képet eredményező filmezést tesz lehetővé, anélkül, hogy minőségromlást eredményezne. Ráadásul ez a technológia az állóképkészítésnél is rendelkezésre áll, hogy ne csak a videofelvételek, hanem a fotók is tökéletesen élesek legyenek.

Ami az optikát illeti, mindkét modellben mestermű kapott helyet a Leica Dicomar objektívek formájában, melyeket az egész világon elismert optikai céggel közösen terveztünk. Ezek az objektívek alacsony szórású üvegből készülnek, és olyan speciális, többrétegű bevonattal rendelkeznek, amelyek minimálisra csökkentik a becsillanás és a szellemképeffektus megjelenését a képeken.
Vállalatunk az új modellek megtervezésekor nagy figyelmet fordít a felhasználók és a szakújságírók véleményének meghallgatására is. Ennek megfelelően olyan termékskálát hozott létre, amely nemcsak a nagy precizitású felvételkészítés területén nyújt kivételes teljesítményt, hanem használata is egyszerűbb. Az AGS (Anti Ground Shooting) például olyan funkció, amely megakadályozza a felvételi kapacitás és az energia pazarlását, azáltal hogy a készülék pozíciója alapján érzékeli a nem tudatos felvételkészítést, és automatikusan leállítja a rögzítést. A Súgó üzemmód a kezelőfelület olyan funkciója, amely elmagyarázza a kijelzőn megjelenő ikonok funkcióit. Ezek a fejlesztések azért fontosak, mert valós filmezési szituációkban előforduló problémákra adnak megoldást.

Idén a nagy zoom termékvonal két új, - igen erős nagyításra képes – modellel gazdagodik, melyek a 30-szoros zoomkapacitás ellenére rendkívül kompakt házban jelennek meg, és bámulatos élességgel képesek a távoli tárgyak megörökítésére is. Természetesen ez a sorozat is profitál számos más fejlesztésből. Ugyanazzal a Súgó üzemmóddal rendelkeznek például, mint a 3CCD-s modellek, és olyan felhasználóbarát dizájnnal készül, amely még könnyebbé és kényelmesebbé teszi a videokamera tartását és használatát.

A Panasonic a konkrét filmezési szituáción túl is gondoskodni kíván a házi videofelvételek nyújtotta szórakozásról. Ehhez két szerkesztőszoftver is hozzájárul (néhány kivételével az összes modell tartozékaként), tovább fokozva a Panasonic videokamerák kihasználhatóságát. A „SweetMovieLife” nevű szoftverrel még az abszolút kezdők is élvezetes módon szerkeszthetik meg saját filmjeiket, követve a képernyőn megjelenő utasításokat, akár háttérzenét vagy képaláírásokat rendelve a felvételekhez. A másik, a „MotionDV STUDIO 5.6LE” pedig egy korábbi fejlesztésű szoftver újabb verziója, amellyel már komolyabb munkát végezhetünk, akár a szélesképernyős formátumra történő átszerkesztés lehetőségét is kihasználva, hogy filmjeinket teljes méretben élvezhessük szélesképernyős televízión.

A DVD- és SD-kamerákhoz hasonlóan a Panasonic miniDV-rendszerű digitális videokamerái sokféle lehetőséggel állnak a felhasználók rendelkezésére, egytől egyig hibátlan képminőséget és egyszerű használatot biztosítva, hogy a házi filmkészítés mind a felvétel, mind az utómunkálatok alatt élvezetes legyen.

Kulcsszavak: Panasonic kamkorder

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55