Érkezőben a 3,5 collos érintőképernyős iPod?

Genda Csongor Zoltán, 2006. február 11. 18:05
Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója tavaly ősszel még számtalanszor hangsúlyozta, hogy nem lát jövőt a mozgóképek lejátszására alkalmas hordozható készülékekben azok parányi képernyőmérete miatt.

Mindezek ellenére 2005 októberében előrukkoltak a 2,5 hüvelykes színes kijelzővel felszerelt videó-iPod-dal, és ezzel egyidejűleg kezdték meg a klipek és különböző rövid filmek iTunes online zenebolton keresztül való értékesítését is.

A Think Secret portál arról ad hírt, hogy a különös sikerre való tekintettel Steve Jobs most egy megújult videó-iPod-al készül előrukkolni. Az értesülések szerint a számítógépgyártó piacra dobna egy "teljes értékű" digitális lejátszót, amelyet a filmek lejátszására optimalizálna a vállalat. Az új készüléket az Apple tehát felszerelné egy 3,5 coll átmérőjű érintőképernyős kijelzővel, és ellátnák azt a szabadalmaztatott Clickwheel vezérlő virtuális verziójával.

A Think Secret portál szerint a teljes értékű iPod-ot minden valószínűség szerint kora tavasszal (március-április) mutatja majd be a nagyközönségnek a számítógépgyártó. A Needham & Co. gazdasági elemzéseket végző intézet azonban ennél pontosabb időponttal szolgál, ugyanis ezek szakértői úgy sejtik, hogy Steve Jobs az Apple április elsején tartandó harmincéves jubileumi ünnepségére tartogatja ezt a meglepetést.

Kulcsszavak: pda Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14