Az Ericsson HSDPA-technológiát szállít a mobilkom austria-nak

forrás Prim Online, 2006. február 23. 16:26
A mobilkom austria vállalatcsoport tagjai az Ericssont választották 3G hálózataik HSDPA-technológiára való továbbfejlesztésére és a mobil szélessáv teljesítményének növelésére. A rendszer beindítása már megkezdődött, és a mobilkom austria hálózata ez év januárjában, Bécsben kezdte meg működését.
Az Ericsson kereskedelmi HSDPA-hardvert és -szoftvert szállít, valamint szolgáltatásokat valósít meg, amelyek lehetővé teszik a mobilkom austria vállalatcsoport tagjai számára, hogy multimédia-szolgáltatásokkal terjesszék ki harmadik generációs szolgáltatásválasztékukat. A rendszer beindítása már megkezdődött, és a mobilkom austria hálózata január végén, Bécsben kezdte meg működését. A szerződés a HSDPA-funkciókkal is rendelkező új bázisállomások jövőbeni ausztriai és bulgáriai beindítását is magában foglalja.

Az Ericsson HSDPA-rendszere lehetővé teszi új generációs szolgáltatások bevezetését. Ilyen például a Mobile Triple Play, azaz a mobiltelefonálás, a mobil szélessáv és a mobil televíziózás kombinációja.

Az Ericsson HSDPA-megoldása akár 14,4 Mbps csúcsidejű letöltési sebességet is lehetővé tesz majd. A korszerű technológia több mint duplájára növeli a hálózatüzemeltetők rendszerének kapacitását, és gyorsabbá teszi az interaktív szolgáltatások válaszidejét. A felhasználók átlagosan négyszer gyorsabban tölthetnek le adatokat, mint a jelenlegi 3G-kapcsolattal, a jelenleg rendelkezésre álló 1,8 Mbps sebességű PC-kártyák használatával, és akár húszszor gyorsabban, mint GSM- és GPRS-hálózaton keresztül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14