Műszaki probléma miatt két szolgáltató felfüggesztette a Motorola Razr forgalmazását Amerikában

Milkovits Gábor, 2006. március 13. 20:01
A T-Mobile USA és a Cingular Wireless bejelentették, hogy ideiglenesen felfüggesztik a Motorola zászlóshajó termékének számító Razr telefonok forgalmazását, mivel a készülékek egy része műszaki hiba miatt véletlenszerűen bontja a hívásokat, illetve kikapcsol.
A Motorola sietett hozzátenni a hírhez, hogy a meghibásodás csak korlátozott számú, GSM rendszerű Razr mobilt érint. Alan Buddendeck szóvivő a Reutersnek nyilatkozva elmondta, hogy a probléma az amerikai szolgáltatóknak január 16. és február 28. között eladott készülékeknél jelentkezhet, arra azonban nem tért ki, hogy más piacokon is előfordulhatnak-e hibás termékek. A T-Mobile és a Cingular legkésőbb péntekig újra forgalmazni szeretné a népszerű telefont: ennek feltétele, hogy addigra kiválogassák és bevonják a raktárakból a problémás készülékeket. A Motorola a felhasználóktól nem tervez mobilokat visszahívni, ami elvileg azt jelenti, hogy a hibás darabok egyelőre nem kerültek ki a fogyasztókhoz.

A különlegesen vékony, széthajtható kivitelű Razr 2004 vége óta kapható, és azóta is a Motorola egyik legsikeresebb termékének számít. Így aztán a meghibásodás érzékenyen érintheti a gyártó fogyasztói értékelését, habár az átmeneti probléma a szóvivő és több piaci elemző szerint sem befolyásolja negatívan a cég pénzügyi helyzetét. A Motorola papírjainak értéke mindenesetre két százalékpontot esett pénteken. A Razr egyébként a szolgáltatók számára is fontos: becslések szerint a T-Mobile USA készülék-eladásainak 10, a Cingular esetében pedig 15 százalék a népszerű Motorola mobilnak köszönhető.
Kulcsszavak: mobiltelefon Motorola

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36