Felvásárolják az SBS Technologiest

MTI Sajtóadatbank, 2006. március 22. 10:28
A GE Fanuc Embedded Systems, a New York-i tőzsdén jegyzett General Electric Company egyik egysége és a Nasdaqon jegyzett SBS Technologies bejelentette, hogy a GE Fanuc Embedded Systems megállapodott az SBS Technologies felvásárlásáról: e cég olyan, számítógépes termékekbe ágyazott nyílt architektúrákat tervez, amelyek képessé teszik az eredeti berendezések gyártóit arra, hogy kiszolgálhassák kereskedelmi, kommunikációs és kormányzati vásárlóikat. A tranzakció értelmében az SBS Technologies részvényesei minden egyes papírjuk után 16,50 dollárt kapnak készpénzben, ami összesen mintegy 215 millió dollárt jelent.
A SBS Technologies és a GE Fanuc Embedded Systems egyesülése kiszélesíti az ágazati jelenlétet, kiterjedt termékskálát kínálva - a különböző formájú, busz-architektúrájú és anyagú beágyazott kártyáktól a rendkívül különböző környezetekben elérhetővé tehető teljes mértékben integrált rendszerekig. Az SBS Technologies székhelye Albuquerque (New Mexico); egységei vannak Minnesotában, Massachusettsben, Kaliforniában, Észak-Karolinában, Németországban, Kanadában és Kínában.

- Az SBS Technologies megszerzése több mint egy felvásárlás a GE Fanuc Embedded Systems számára, ez egy nagy stratégiai összeolvadás - mondta Maryrose Sylvester, a GE Fanuc elnök-vezérigazgatója. – A két vállalat együttese a növekedés szempontjából kulcsfontosságú területeken biztosít mélységében és szélességében is nagy lehetőségeket.

Az SBS Technologies olyan számítógépes kártyákat és rendszereket tervez és épít, amelyek képesek olyan bonyolult termékek létrehozatalára, mint a robotok, repülőgépek, űrjárművek és távirányítású járművek. A társaság több mint 500 elektronikai alkatrészt gyárt, melyek több ezerféle különböző módon konfigurálhatóak. Ezek között a termékek között egyszerű számítógépek, kommunikációs és hálózati modulok és teljes rendszerek is vannak.

Az SBS Technologiesnek kiváló a jelenléte Európában és Ázsiában, ami hozzáadódik a GE Fanuc Embedded Systems csapataihoz, amelyek ott vannak ezekben a régiókban. Az új, együttes vállalatnak világszerte mintegy 900 alkalmazottja lesz, közülük 250 mérnök.

A megállapodás szerint a GE Fanuc Embedded Systems megvásárolja az SBS Technologies valamennyi kibocsátott törzsrészvényét. A – még felügyeleti engedélyezésre, az SBS Technologies részvényeseinek jóváhagyására és más, megszokott feltételek teljesülésére váró - ügylet várható lezárultára 2006 harmadik negyedévében kerülhet sor.

Kulcsszavak: +céginfo SBS

Az Év logisztikai fejlesztése Magyarországon a Prologis – Sziget II park

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 18:03

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

Országos kutatás vizsgálta, hogy mi a közös az anyai és vezetői készségekben

Határozottság, konfliktuskezelés, problémamegoldó képesség és empátia: ezek a legfőbb vezetői tulajdonságok, melyek édesanyaként is elengedhetetlenek a magyarok szerint – derült ki a Yettel friss, országos, anyák napja alkalmából készített kutatásából. A mobilszolgáltató a vezetői kompetenciákat vetette össze az anyasághoz szükséges képességekkel, és az is kiderült, hogy tízből nyolc válaszadó szerint a gyereknevelés során tanult készségeket a munkavégzésben is lehet kamatoztatni.

2024. május 4. 16:44

MiTeC System Information X 5.0.0.0

Az otthoni használatra ingyenes MiTeC System Information X részletes információt szolgáltat gépünk hardveres összetevőiről (CPU, memória, alaplap, operációs rendszer, videokártya, monitor, tárolóeszközök, hálózati kártya, nyomtatók, USB portok). Beszámolót készít az összes megjelenített adatról.

2024. május 4. 15:43

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55