Újított az ASUS a középkategóriájú notebookok között

Kiss Ádám Zoltán, 2006. április 14. 19:00
A legnépszerűbb notebooktípusok között van az ASUS A6U típuscsaládja, ez a sorozat már sok frissítést megért, most éppen az 5110, 5111-es páros érkezett meg hazánkba, mutatóik alapján az új gépek várhatóan legalább olyan népszerűek lesznek, mint a korábbi verziók.
Az A6U-abban kategóriában van, ahol a legtöbb notebook fogy. Közepes erősségű CPU, sok- és bővíthető memória. Szinte mindegy mekkora merevlemez, és 15"-es kijelző. Ez az a kategória, amelyik még viszonylag könnyen hordozható, hosszú akkumulátoros üzemidővel bír, de elég erős munkához, tanuláshoz.

Ha teljesen őszinték akarunk maradni, egy noteszgép, legyen bármilyen erős, csak korlátozottan alkalmas játékra, persze azért ne legyen lassú se. Természetesen, lehetne kisebb és könnyebb, de azok meg nagyon drágák. Sok felhasználónak fontos, hogy gépe legyen jó minőségű, és bevezetett márka terméke, mint mondjuk ASUS. Pénztárcánkra nézve nem is olyan apró figyelmesség, hogy a vállalat még hordtáskát és egeret is biztosít az alapcsomaghoz.

A két gép alapvetően a processzorban tér el, hiszen a drágábbik Turion, míg az olcsóbbik gép Sempron Mobile CPU-val kapható. Ennek tükrében természetes az árkülönbség, illetve az 5111-es fél gigabájt memóriát kapott, mindkét modell 2 év nemzetközi garanciát kapott.
Kulcsszavak: notebook ASUS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50