Kaspersky antivírus mobiltelefonokra

Milkovits Gábor, 2006. április 15. 20:11
A Kaspersky Lab kiadta mobiltelefonokhoz kifejlesztett legújabb antivírusszoftverének béta tesztverzióját, amely egyelőre a Symbian rendszerű készülékeknek nyújt védelmet.
A Kaspersky Anti-Virus Mobile 2.0 elnevezésű biztonsági szoftver a cég szerint a gyanús programokat még azelőtt blokkolni tudja, hogy megfertőznék a mobiltelefont, emellett pedig rendszeres víruskeresést is végez, akár egyedi fájlokban vagy mappákban is. A program újítása az 1.7-es változathoz képest, hogy emellett szűri a bejövő mms és sms üzeneteket is, egy állandóan frissítésre kerülő cím-feketelista alapján, spam szempontból is. A szoftver ráadásul adott beállítással rendszeresen automatikusan frissíti magát, http- vagy WAP-alapú szervereken keresztül. A béta 1 változat a Symbian 6.1, 7.0s, 8.0 or 8.1 operációs rendszerű és a Series 60 kezelőfelületű mobiltelefonokon fut, a következő tesztverzió azonban a Symbian Series UIQ és a Windows Mobile 2003 és 5.0-alapú készülékekkel is kompatibilis lesz.

A mobiltelefonok egyre sokoldalúbb internetes, illetve tartalomközpontú használata miatt egyre nagyobb veszélyt jelentenek az ilyen készülékekre veszélyes vírusok is, habár a PC-kkel ellentétben sokféle eltérő platform szerencsére nem kedvez annyira a vírusíróknak. Az első mobiltelefonos antivírus szoftvert az F-Secure adta ki egyes Nokia telefonokhoz, azóta pedig már több hasonló megoldás napvilágot látott. A Kaspersky Anti-Virus Mobile 2.0 béta tesztelésre innen tölthető le.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55