"Kurblis" Motorola telefon a fejlődő piacokra

Milkovits Gábor, 2006. május 6. 20:20
Andre Minoli formatervező egy olyan mobilkészüléket álmodott meg a Motorola megrendelésére, amely egy forgatható karral fel tudja tölteni az energiaforrásául szolgáló két AA akkumulátort.
A Motorola PVOT ezzel gyakorlatilag minden körülmények között működtethető: a kar átlag 25 elforgatással biztosít egy perc beszélgetési időt, adott esetben pedig az újratölthető akkuk jóval olcsóbb AA elemekre cserélhetők. Mindez a harmadik világ szükségleteit szolgálja, a Motorola ugyanis elsősorban Latin-Amerikába szánja a telefont. A készülék viszonylagos egyszerűsége mellett divatos formatervezésű: mind a forgókarba épített egysoros monokróm LCD kijelző, mind a futurisztikus, előlapba simuló billentyűk és körbe rendezett navigáló gombok igen progresszív hatást keltenek.

A speciális telefon egyelőre csak Minoli saját weboldalán jelent meg, így egyelőre az sem egyértelmű, hogy eljut-e majd a sorozatgyártásig. A legádázabb küzdelem a mobilgyártók között jelenleg egyértelműen a szegény országok piacaiért folyik, ahol az olcsó telefonok iránti kereslet minden várakozást felülmúl. A szegmensben egyelőre egyértelműen a két legnagyobb cég, a Nokia és a Motorola az egyeduralkodó.
Kulcsszavak: mobiltelefon Motorola

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36