Lopásbiztos szoftver mobilokra

Genda Csongor Zoltán, 2006. június 28. 19:05
Évről évre több és több mobilt lopnak el hazánkban is az erre specializálódott tolvajok, a készülékek eltűnése után pedig vajmi kevés remény van arra, hogy azok gazdái valaha is visszakapják értékes maroktelefonjaikat. A mobiltulajdonosok ilyen esetben legfeljebb annyit tehetnek, hogy letiltatják számukat, hogy ne keletkezzen még nagyobb anyagi káruk.
Az indiai Micro Technologies cég Lost Mobile Tracking System (LMTS) szoftvere azonban pontosan az efféle helyzetekre kínál megoldást, ugyanis az egyszerű program a háttérben észrevétlenül figyel, és jelzi, ha a készülékbe új SIM-kártyát helyeznek. Az indiai cég szakemberei szerint ezzel a módszerrel nyomára lehet bukkanni az elveszett, illetve ellopott maroktelefonoknak, ugyanis a megtalálók vagy a tolvajok minden bizonnyal kicserélik a mobilban lévő kártyát. Mihelyst ez megtörtént, a szoftver egy korábban megadott e-mailcímre vagy egy másik számra elküld egy elektronikus üzenetet vagy SMS-t, mely olyan nyomravezető információkat tartalmaz, mint az új telefonszám és az adott pillanatban észlelt földrajzi helyzet.

Az LMTS egyelőre csupán néhány Symbian illetve Windows Mobile rendszerű okostelefonnal kompatibilis, egyéves használata pedig nyolc dollárba kerül.
Kulcsszavak: security mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55