Rolling Stones turnéközvetítés mobiltelefonon

Milkovits Gábor, 2006. július 30. 08:36
A Cingular amerikai mobilszolgáltató előfizetői hét percenként két dollárért élőben hallgathatják a Rolling Stones európai turnéjának koncertjeit.
A világon eddig egyedülálló kezdeményezés első állomása a július 28-ai párizsi koncert, míg az utolsó a szeptember 3-án sorra kerülő koppenhágai Stones buli lesz. A telefonálók egyszerre csak hét percet hallgathatnak az élő zenéből mobiljukon, ezután újra kell tárcsázniuk a megfelelő telefonszámot. Ráadásul körülbelül hat perc elteltével egy géphang figyelmeztet arra, hogy hamarosan lejár az idő, ami szintén megnehezíti kalózfelvételek készítését. A szolgáltatás már csak azért is exkluzívnak tekinthető, mert a turnéról nem készül majd hivatalos hangfelvétel.

A Cingular ügyfelei mellett Amerikából bármely szolgáltató mobil- vagy vezetékes telefonjáról is elérhető a különleges, „Listen Live Now” elnevezésű alkalmazás, ebben az esetben azonban valamivel magasabb díjszabás ellenében. Az úttörő szolgáltatást hosszas tárgyalások előzték meg a zenekar menedzserével. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy más zenészektől, és főleg más földrajzi régióban is terveznek-e hasonlót, mindenesetre valószínű, hogy rövidesen itt is lehet majd találkozni ilyen jellegű szolgáltatásokkal, amint egyre elterjedtebbek lesznek a multimédiás mobiltelefonok és a kapcsolódó platformok.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50