Siemens-technika Ausztriában, Brazíliában

Kovács Attila, 2006. augusztus 5. 12:52
A Siemens fejleszti tovább az osztrák piacvezető 3G szolgáltató rendszerét. A 2003 májusában indult Hutchison 3G Austria nevű mobiltelefonos vállalkozás Ausztria első, tisztán mobilmultimédia-szolgáltatója, amelynek UMTS-alkalmazásait már 340 ezer ügyfél veszi igénybe.
A Hutchison 3G Austria GmbH a hongkongi Hutchison Whampoa Limited 100%-os leányvállalata. Mobilhálózata jelenleg 98%-os lefedettséget nyújt Ausztriában; ezen belül az UMTS-szolgáltatás az ország több mint felére terjed ki. Tervek szerint 2007. végére a cég HSDPA nagy sebességű adatátviteli ("adatturbó") szolgáltatása is a lakosság 95%-a számára hozzáférhető kell, hogy legyen. A Siemensszel kötött kulcsátadásos, 10 millió euró fölötti értékű megállapodás az UMTS-technika szállítása mellett egy menedzselt szervizcsomagot is tartalmaz. Ennek értelmében a Siemens megtervezi, felépíti és részben üzemelteti is a kibővített hálózatot.

A Siemens a dél-amerikai kontinensen is aktív: a német vállalat modernizálja Pernambuco brazil szövetségi állam kommunikációs hálózatát. Pernambuco kormánya a Siemens Communicationst bízta meg egy olyan komplex, hang-, adat- és képátviteli hálózat felépítésével, amely 184 város és egy szigetcsoport állami testületeit fogja egymással összekötni. A Siemens Com a teljes hálózat menedzsmentjét is átveszi és működteti. A konzorciumnak adott megrendelés teljes értéke 30 millió euró. Az outsourcing szerződés értelmében a Siemens több mint 300 HiPath kommunikációs platformot és a videokonferencia-hálózatot fogja rendelkezésre bocsátani és karbantartani. Ezáltal a megbízó mindenkor a legmodernebb telekom-infrastruktúrát használhatja műszaki berendezések beruházása nélkül. Az IP-hálózat az elektronikus kormányzat bevezetésének egyik legfontosabb projektje. A terveknek megfelelően 2007. során elkészülő hálózatban Pernambiuco minden állami intézményének módjában áll majd használni olyan új alkalmazásokat, mimt például a VoIP, videokonferencia, a belső hálózathoz és az inetnethez való távhozzáférés. A kormányzat, számítása szerint, az IP-technológia és a szolgáltatási szerződés révén 40%-kal tudja majd csökkenteni infokommunikációs állami kiadásokat. A projektnek része a szegénységben élő polgároknak szánt 50 helyi központ is, amelyekben az illetők bevezetést kaphatnak az aktuális kommunikációs technológiába és ingyen internet-eléréshez jutnak.
Kulcsszavak: UMTS Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14