Nő a kereslet a Nokia luxuskategóriás Vertu mobiljai iránt

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 17. 22:19
A Nokia Vertu luxuskategóriás telefonokat gyártó üzletága olyan mértékű keresletnövekedésről számolt be, amellyel jelenleg nem is tud lépést tartani.
Chris Harris, a Vertu marketingigazgatója a Reuters-nek nyilatkozva elmondta, hogy az idén közel kétszer annyi mobiltelefont értékesítettek, mint 2005-ben, és jelen pillanatban gyártási kapacitásuk nem is fedezi a keresletet. Harris szerint cége természetesen megteszi a szükséges lépéseket a hiány kiküszöbölésére, annál is inkább, mivel jövőre is hasonló mértékű bővülésre számítanak. Legújabb modelljük, amelytől a vállalat szintén további keresletnövekedést remél, szeptembertől lesz kapható.

A Vertu mobiltelefonok nem sokrétű funkcióikkal, hanem exkluzív megjelenésükkel, illetve különleges és minőségi alapanyagokat, például platinát, aranyat és gyémántokat is tartalmazó kivitelezésükkel hivatottak meghódítani a vastagabb pénztárcájú vásárlókat. Egy ilyen készülék átlagosan mintegy 4000 euróba kerül, míg a Nokia mobiljainak összesített, darabra lebontott középára mindössze 100 euró. A finn mobilóriás nem közöl külön hivatalos statisztikát a Vertu mobiltelefonok forgalmáról, így csak Harris elmondására lehet ezzel kapcsolatban támaszkodni, aki tízezres nagyságrendről beszélt. A Nokia egyébként összesen 330 millió mobiltelefont tervez eladni az idén.
Kulcsszavak: mobiltelefon Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50