A Dell 10 hónapja tudott a Sony akkuk hibájáról

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 22. 18:36
A Sony szóvivője szerint cége 2005. októberben és 2006. januárban is konzultált a Dell-lel a meghibásodásokat, illetve a nagyarányú visszahívási akciót előidéző hibás noteszgép-akkumulátorokról.
Rick Clancy, a Sony szóvivője elmondta, hogy tíz, illetve hét hónappal ezelőtt tájékoztatták a Dell-t arról, hogy egyes általuk szállított akkumulátorokban apó fém alkatrészek révén okozott problémák az eszközök túlmelegedését idézhetik elő. Ezek eredményeként a Sony változtatásokat eszközölt a gyártási folyamatban a hiba kiküszöbölésére, ugyanakkor a két cég nem kezdeményezett visszahívási akciót, és nem is tájékoztatta a közönséget, mivel az akár tűzeseteket is produkáló meghibásodások ekkor még nem jelentkeztek, vagy legalábbis nem kaptak nyilvánosságot. A Dell részéről nem kommentálták a Sony mostani beszámolóját a korábbi tárgyalásokról, ám az mindenesetre tény, hogy a balesetek és maga a visszahívási akció is csak a 2006. február előtt, Dell csomagban forgalomba hozott Sony akkukat érintik.

A Dell a múlt héten bejelentette, hogy meghibásodás, konkrétan túlmelegedés és akár kigyulladás veszélye miatt a Sony-val közösen mintegy 4,1 millió noteszgép-akkumulátort hív vissza. A szóban forgó akkuk más gyártók termékeiben is szerepelnek, azt azonban mind az érintett cégek, például a Hewlett-Packard, mind pedig a Sony részéről hangsúlyozzák, hogy a balesetveszély csak a Dell akkumulátor-csomagjainál ál fönn.
Kulcsszavak: Dell notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55