Sarian: világelső teljesen integrált HSDPA útválasztó

Kovács Attila, 2006. szeptember 5. 17:32
A hazánkban is aktív S&T partnereként ismert Sarian Systems ma bejelentette a világ első, a High-Speed Downlink Packet Access-szel (HSDPA-val) és az egyéb mobil hálózatok többségével kompatibilis router egységét.
A Sarian HR4110-t kritikus üzleti adatkommunikáció támogatásához fejlesztették. A gyártó szerint az útválasztó ideális megoldás azon vállalatok számára, melyek valós idejű telemetrikus alkalmazásokat használnak, távoli oldalakról történő adatgyűjtéshez. Ezen felül megfizethető és rugalmas háttérmegoldást jelent a fix szélessávú, és bérelt vonalas kapcsolattal rendelkező vállalatok számára.

Több mint 100 mobil szolgáltató jelentette már be terveit HSDPA bevezetésével kapcsolatban, amely az UTMS/3G hálózatok kiterjesztéseként szolgál, és lényegesen nagyobb letöltési sebességet nyújt-egészen 1,8 Mbits/sec-ig, valamint a korábbinál rövidebb késleltetést. A Sarian HR4110 lehetővé teszi az IP-n keresztüli hang-és képátvitelt. A meglévő Serial, X.25 és SNA protokolokról a vezeték nélküli IP-re történő átváltást elősegítő HR4110, költséghatékony módszert nyújt a gépről-gépre történő adatátvitelben és a bérelt vonalas kapcsolatok tartalékolásában.

A HSDPA lefedettség nélküli területeken a HR4110 automatikusan megkeresi a 3G, vagy más mobil hálózatokat. A kettős SIM-kártya foglalat, az elsődleges kapcsolat megszakadása esetén lehetővé teszi a tartalékhálózatra történő automatikus váltást. Az olyan egyéb mobil router-ekkel ellentétben, melyek laptopokhoz és más végfelhasználói eszközökhöz rövid idejű felhasználásra tervezett adatkártyákon keresztül kapcsolódnak a hálózatokhoz, a Sarian router radio technológiája mélyen intergált és folyamatos, leállás nélküli használatra optimalizált.

Ezen felül a Sarian HSPDA router egyidejűleg képes az adatátvitelre és a router teljesítményének valós idejű felügyeletére illetve irányítására. Ez biztosítja, hogy bármely hálózati és infrastrukturális hiba azonnali azonosítását és kiküszöbölését, a kritikus üzleti adatátvitel megszakítása nélkül. A HR4110 a Sarian saját SAR/OS operációs rendszeré vel működik. Mobil üzleti alkalmazásai között megtalálható az élő video felügyelet, VoIP és telemetria, az illető felhasználó cég szélessávú kapcsolatának tartalékolása.
Kulcsszavak: HSDPA

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14