Nokia N95 multifunkciós mobiltelefon

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 27. 17:03
A Nokia bemutatta sokoldalú multimédiás funkciókkal felruházott legújabb mobiltelefonját, az N95-öst, amelynek formatervezése is újdonságnak minősíthető.
Az exkluzív, multimédia-központú N széria legújabb tagja az első Nokia mobil, amely 5 megapixeles kamerával van felszerelve, és szintén az első olyan, amely beépített GPS modullal is rendelkezik. A GPS helymeghatározóhoz a Tele Atlas több mint 100 ország adatait tartalmazó ingyenes térképei is járnak majd a felhasználóknak. A finn mobilóriás a kétféle módon, különböző billentyűzeteket feltárva szétcsúsztatható formatervezéssel a funkciók mellett a divatos kivitel terén is igyekszik felvenni a versenyt az ilyesmire eddig jobban adó riválisaival. A kérdés csak az, hogy a fogyasztók tényleg hajlandóak-e megfizetni a különleges funkciókat és extrákat, vagy pedig egy ilyen „mindent vivő” készülék helyett inkább választanak valami egyszerűbbet. A Nokia szerint mindenesetre a multimédiás készülékek jelentik a leggyorsabban fejlődő területet a mobilpiacon; az N szériából például idén több mint 10 millió darab fogyott világszerte.

Az N széria jelenlegi csúcsmodelljének számító N95-öst a Nokia 550 euró körüli áron hozza forgalomba, hivatalosan 2007 elején. Az egyes szolgáltatókkal kötött szerződésekről, illetve az előfizetésekhez kapcsolódó esetleges akciós árakról egyelőre semmilyen információ nem áll rendelkezésre.
Kulcsszavak: mobiltelefon Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50