HP-Sony állásfoglalás az akkumulátor-visszahívásokkal kapcsolatban

forrás Prim Online, 2006. október 9. 19:01
A HP a Sonyval együttműködésben átvizsgálta a HP notebookokba szerelt Sony akkumulátor cellákat. A vizsgálat eredménye a következő: a HP notebookokba szerelt Sony akkumulátorcellák nem hajlamosak a túlmelegedésre.
Mind a HP, mind a Sony azt állítja, hogy nincs szükség semmilyen biztonsági vagy óvintézkedésre a 2.4Ah-s vagy 2.6Ah-s Sony cellák használata esetén, tehát nem indokolt, hogy a HP is csatlakozzon a Sony által végfelhasználóknak meghirdetett akkumulátorcsere-programhoz.

A mai napig nem érkezett jelentés arra vonatkozóan, hogy Sony-cellákkal szerelt HP notebookokkal bármilyen probléma felmerült volna.

Az üggyel kapcsolatban Ted Clark, a notebook üzletág vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: “Az ügyfelek biztonsága és kiszolgálása a legfontosabb a HP számára. A Sonyval való egyeztetések után úgy gondoljuk, a HP notebookok megfelelő töltési és áramköri védelemmel vannak ellátva ahhoz, hogy megelőzzenek egy esetleges túlmelegedést. Míg az üzletág egyik notebookgyártója sem rendelkezik megfelelő akkumulátormegoldással a túlmelegedés elkerülése védelmében, addig a HP mérnökök sokasága dolgozik azon, hogy olyan biztonsági megoldásokkal lássák el a termékeket, melyekkel ez kivédhető.”

A kockázat csökkentése és a hosszú távú akkumulátor-élettartam biztosítása érdekében az akkumulátorcellákat kiemelt figyelemmel kezelik és többszörös tesztelésnek vetik alá. A HP akkumulátorcsomagokat többszörös semleges biztonsági áramkörökkel látták el, és önállóan, valamint beszerelve is tesztelik, mielőtt a végfelhasználóhoz kerülne. A töltési technológiák kialakítása teljes mértékben az alkatrészgyártó előírásainak megfelelően történik, hogy a maximum töltési határt még véletlenül se lépjék túl.
Kulcsszavak: notebook Sony HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50