Teljes érintőképernyős Nokia telefon

Kiss Ádám Zoltán, 2006. október 10. 09:20
A Nokia eddig nem igen aktivizálta magát az érintőképernyők használata terén, most 180 fokos fordulattal bemutatott egy olyan modellt, mely teljes egészében csak és kizárólag érintőképernyővel vezérelhető.
A rivális cégek sorra adták ki az évek során érintőképernyős modelljeiket, sőt egyes cégek, mint a még önálló Ericsson jó néhány évvel lekörözve a többi szereplőt, hatalmas érintőképernyővel szerelt üzleti modelleket jelentettek meg.

A Nokia az elemzők megrökönyödésére szinte teljesen kimaradt az ilyen irányú fejlesztésekből, mintha csak kötelességből mutattak volna fel egy-két modellt. Annál nagyobb az elemzők meglepetése a vállalat Aeon koncepciótelefonjának láttán.

A készülék olyannyira felvállalja az érintőképernyőt, hogy az nem a készülék belsejébe rejtve található, hanem annak külső felületén, sőt ha már ott van, az egész készüléket beborítja. A leginkább a készülék aljának és tetejének megállapítására szolgáló szürke Nokia feliratú csíktól eltekintve egy meglehetősen szabadon konfigurálható érintésérzékeny grafikai felületet kapunk. A sejtelmesen tükröződő felület a bekapcsolás után színt vált, és kiderül, hogy a tárcsázást, de még a legegyszerűbb hívásfogadást is innen végezhetjük, egyszerű mozdulatokkal, a kínosan kényelmetlen műanyag érintőpálcika használata nélkül. Az Aeon természetesen egyelőre koncepció csupán, és nincs adat egy sorozatgyártású modell megjelenésének időpontjáról, ám a Nokia már megért néhány pálfordulást, a mobiltelefonok világa pedig hihetetlenül gyorsan változik, így könnyen megeshet, hogy nem is kell olyan sokáig várnunk.
Kulcsszavak: mobiltelefon Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50