Szonda Ipsos-Gemius új internetes látogatottságmérő módszer

MTI Sajtóadatbank, 2006. október 12. 08:39
A Szonda Ipsos és a Gemius Hungary, Gemius/Ipsos Audience néven új módszert dolgozott ki, amelynek célja, hogy megbízható, gyakori frissítésű adatokat nyújtson a weboldalak látogatottságáról és közönségük összetételéről - mondta Darvas Péter, a Szonda Ipsos kutatásvezetője sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.
Hozzátette: nemcsak a weboldalak látogatóinak a számát, hanem többek között a nemét, korát, iskolai végzettségét, pénzügyi helyzetét és további mintegy 30 szociodemográfiai jellemzőt is képes bemutatni.

A kutatásvezető kiemelte: az új mérési módszer részletes honlap-látogatási statisztikát biztosít célcsoportos bontással a magyarországi internet-felhasználókra kivetítve.

Az internetoldal-letöltések méréséhez egy pop-up, más néven felugró ablakon megjelenő kérdőíves kutatás kapcsolódik. A kérdőívet kitöltőnek nem kell megadnia, hogy milyen weboldalt látogat, ezt a rendszer maga méri. Az internetező az első látogatáskor egy azonosító cookie-t kap, amelynek segítségével követhető, hogy milyen weblapokat tekint meg, ott pontosan mennyi ideig tartózkodik. A kutatás harmadik eleme az offline személyes interjú.

Az elemzőket és tervezőket már 15 ezer online interjú támogatja, ezeket több mint 40 ezer kérdőívet kitöltő közül választották ki.

A Szonda Ipsos Magyarországon az idén várhatóan mintegy 2,2 milliárd forint árbevételt ér el, míg Magyarországon piacvezető médiakutatási részlege, ebből 600-650 millió forinttal részesedik.

Az 1975-ben alakult francia Ipsos csoportnál jelenleg világszerte 4700 fő dolgozik. Az Ipsos csoport európai vállalatai 2500 alkalmazottat foglalkoztatnak. Az Ipsos csoport részvényeit 1999-ben vezették be a Párizsi Tőzsdén, éves árbevétele tavaly mintegy 600 millió euró volt.

Az 1999-ben megalakult lengyel Gemius S.A. a legnagyobb online kutatóintézet Közép-Kelet-Európában. Múlt évi árbevétele mintegy 2 millió dollárt tett ki, Magyarországi leányvállatuk az idén kezdte meg tevékenységét.
Kulcsszavak: Szonda Ipsos

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14