A Nokia csökkenti egyes multimédiás telefonjai árát

Milkovits Gábor, 2006. október 14. 20:25
Egy brit távközlési szolgáltatótól származó értesülések szerint a Nokia 5-10%-kal csökkenti egyes felső kategóriás telefonjai árát.
A Reuters úgy tudja, hogy az árcsökkentés az előző generációs 3250-es zenetelefont és a 6680-as okostelefont, illetve az N-szériából az N73-as, N71-es és N93-as készülékeket érinti. A Nokia egyelőre nem szolgáltatott konkrét információt az intézkedéssel kapcsolatban, csupán annyit közölt, hogy termékei életciklusának természetes része az árak fokozatos csökkentése. Kari Tuutti szóvivő hozzátette, hogy minden ilyen lépésük globális érvényű, azaz egyszerre az összes piacra vonatkozik. A Reuters hírforrása szerint ugyanakkor az N-széria esetében az intézkedés idő előtti, és leginkább a készülékeknek a nagyszabású marketingkampány ellenére produkált kiábrándító forgalmának köszönhető.

A Nokia október 19-én számol be hivatalosan harmadik negyedéves üzleti eredményéről, amely várhatóan igen erős lesz, ugyanakkor sok elemző szerint éppen a kulcsfontosságú európai piacon gondjai lehetnek a vezető gyártónak. Miközben ugyanis, már csak méretéből adódóan is, a cég nagy mennyiségben tud olcsó és megbízható telefonokat szállítani a fejlődő piacokra, a fejlettebb térségekben a mobildivatot általában mások, például a Motorola vagy a Sony Ericsson diktálják. A piacvezető Nokia kezében ugyanakkor ott van az árcsökkentés fegyvere, amit úgy tűnik, hogy most is igénybe vesz majd a nála kisebb gyártókkal folytatott versenyben.
Kulcsszavak: mobiltelefon Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50