Új szelek fújnak: Nokia 8800 Sirocco Edition

forrás Prim Online, 2006. október 21. 10:24
A Nokia bemutatta legújabb prémium mobiltelefonját, a Nokia 8800 Sirocco Edition-t. A Nokia 8800 Sirocco Edition csengőhangjait az ambiance dallamok atyjának tekinthető, új utakon járó avantgárd zenész, Brian Eno komponálta.
A Nokia 8800 Sirocco Edition névadója, az erős sivatagi szél akkor születik, amikor a szaharai meleg, száraz légtömegek nekiütköznek a Földközi-tenger felől áramló hűvösebb levegőnek. A Nokia 8800 Sirocco Edition lenyűgözően organikus alakja az emberi testfelépítésben rejlő erőre utal, a sugallatot pedig a rozsdamentes acéllal borított felület és a karcolásnak ellenálló üveg kijelző erősíti tovább. Névadójához hasonlóan a Nokia 8800 Sirocco Edition is két változatban létezik - a meleg, száraz levegő ihlette világos, és a hűvösebb, nedvesebb áramlat inspirálta sötét árnyalatban.

Miközben süvít a sirokkó, jellegzetes hangot hallat - a természet a két légtömeg ütköztetésével komponálta meg a hatást. A világszerte ismert zeneszerző és ambiance-zenész, Brian Eno-t a természet ihlette meg a különleges "dallamtextúra" megkomponálására, amely természetes, nyugodt, és rendkívül kifinomult. Hangzása szinte túlvilági - a dallamot az Eno által saját kezűleg kiválasztott és kikevert hangszerek szólaltatják meg.

A Sirocco Edition rozsdamentes acél borításának kiképzése sajátosan érzéki tapintást kölcsönöz a készüléknek, és ember közelivé teszi a természetes mesterművet. Tökéletes kezelhetőségét elsőrangú kialakításának köszönheti, amelyhez óraműves mesterek és ékszerészek technikáit használták. A 262 ezer színárnyalatot megjelenítő, zafír borítású kijelzőtől a két megapixeles kamerát rejtő különleges elcsúsztató mechanizmuson át a hosszabb élettartamú akkumulátorig a Nokia 8800 Sirocco Edition minden egyes részletét a tökéletességig csiszolták. Az ergonómikus billentyűzet az éjszakai sivatag csillogó homokdűnéinek hullámzását idézi, míg az ékszerszerű navigációs gomb az ég legfényesebb csillagaként világít. A Nokia 8800 Sirocco Edition valóban különleges tárgy, amelyben az ösztönös szépség és a természet vad ereje elegáns, emberhez közel álló, karcsú, és modern formában egyesül.

A Nokia 8800 Sirocco Edition-höz ajándék Bluetooth fülhallgató jár. A kicsi, de kiemelkedő minőségű vezeték nélküli fülhallgató szintén rozsdamentes acélból készült, és tökéletesen illik a természet által inspirált Nokia 8800 Sirocco Edition-höz.

A Nokia 8800 Sirocco Edition már kapható egyes piacokon, ára támogatások és adók nélkül 1000 euró körül mozog.

Műszaki érdekességek:

·    Exkluzív hangok AAC minőségben Brian Eno-tól
·    Prémium felhasználói felület - lássa és érezze!
·    2 megapixeles kamera
·    Kiváló minőségű rozsdamentes acél borítás az elsőrangú tartósság érdekében

sajtóközlemény
Kulcsszavak: Nokia mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50