15x optikai ultrazoom - két új Sony fényképezőgép

Széles Csongor, 2007. február 28. 17:28
A Sony két új digitális fényképezőgépet mutatott be, amely az ultrazoom H sorozatot erősíti. A Sony Cybershot DSC-H7 és a Cybershot DSC-H9 2007 áprilisában kerül a polcokra, 400, valamint 480 dollárba fog kerülni. A két új fényképezőgép a H2, valamint a H5 modelleket váltja le, ráadásul már az új technológiájú Sony Bionz processzorokra épülnek, valamint megnövelték a zoomtartományukat: mindkét modell 15x optikai zoomot kapott.
Mindkét kamera 8 megapixeles képérzékelőt és 15x zoommal ellátott Zeiss optikát kapott. A Bionz processzornak köszönhetően - amelyet a Sony Alpha DSLR modell esetén már láthattuk - jobb minőségű képeket és gyorsabb képfeldolgozást várhatunk el a H7 és H9 modellektől.

A H7 2,5 inches, a H9 pedig 3 inches LCD képernyővel büszkélkedhet, ráadásul a képernyő le-fel mozgatható, amely a fejünk fölé emelt géppel készített, vagy a talaj szintjén elkattintott felvételek esetén is nagy segítséget nyújt. Mindkét modell gyors, max. 1/4000mp sebességű zárat kapott. A Sony Super SteadyShot optikai képstabilizátorának és a magas ISO 3200 számnak köszönhetően pedig a rossz fényviszonyok közepette is éles képeket készíthetünk.

Az intelligens, folyamatos AF prediktív technológiát használ a téma mozgásának meghatározására, aminek köszönhetően sokkal pontosabban és gyorsabba állítja élesre a képet. Ezt az Advancesd Sports felvételmód használja ki maximálisan, amely az intelligens folyamatos élességállítást a lehető legnagyobb zársebességgel hangolja össze. Emellett mindkét modell esetében egy 9 pontos AF rendszert találunk, amely az elmaradhatatlan arcfelismerő technológiával és az keresőben megjelenő arcokhoz optimalizált vakurendszerrel kiegészülve remekül kihasználható. A H9 megkapta az eddig csak a Sony kamkordereiből ismert NightShot technológiát, amelynek köszönhetően szinte vaksötétben is fotózhatunk.

Mindkét modell biztosít bizonyos számú képszerkesztési megoldást. A dinamikatartomány-optimalizáció - ezt is a Sony Alpha-nál láttuk először - például még az előtt korrigálja az expozíciót és a kép tónusát mielőtt azokat JPEG formátumba tömörítené. Emellett színmódosító digitális szűrőkkel is kísérletezgethetünk, vagy a parciális színszűrők segítségével kiemelhetünk bizonyos színeket a képen, portékhoz pedig használhatunk lágyító szűrőt. Mindkét fényképezőgép automatikusan kiszűri a vörös szemeket is.

A Sony több digitális fényképezőgépe - beleértve a H7 és a H9 modelleket is - HD videokimenetet kapott, így a fotóinkról az otthoni HD-tévénken jó minőségű vetítéseket rögtönözhetünk a családnak vagy a barátoknak. Az már csak hab a tortán, hogy az új Sony gépekkel egyenesen szélesvásznú, 16:9 képarányú felvételeket is készíthetünk.
Kulcsszavak: Sony kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14