Ultravékony Sony Cybershot fényképezők

Széles Csongor, 2007. március 2. 13:10
A Sony ultravékony T-szériáját két új modellel frissítette, a márkanév és a divatos fényképezőgépek rajongóinak nagy örömére. Az 1 cm-es határt súroló vékonyságuk, és a 8 megapixeles felbontás ellenére a Sony Cybershot DSC-T20 3x és a Cybershot DSC-T100 pedig 5x optikai zoomot kapott. A T100 modell már márciustól kapható lesz 400 dollár körüli áron, míg a T20 csupán áprilisban kerül a boltokba kb. 330 dolláros irányáron.
Mindkét fényképezőgép 8 megapixeles felbontású szenzort kapott, a különbség annyi, hogy míg a T100 5x optikai zoomját egy 3 inches képernyőn csodálhatjuk meg, addig a T20 3x optikai zoomot és egy 2,5 inches képernyőt kapott. A T100 modellt piros, fekete és szürke színekben gyártják, míg a T20-as rózsaszín, fekete, ezüst és fehér színben lesz kapható.

Mindkét modellt HD-TV kimenettel szerelik, és a W szériához hasonlóan olyan csomagot is vásárolhatunk majd, amely egy távirányítós dokkoló egységet és egy fotónyomtatót is tartalmaz. A képeket természetesen a HD szélesvászonnak kedvező 16:9 képarányban is elkészíthetjük.

A Sony Super SteadyShot optikai képstabilizátora az új W-modelleknél megtalálható, ráadásul akár ISO 3200 érzékenység mellett is dolgozhatunk. A nagy ISO szám miatt fellépő képzajt a Sony Clear Raw zajszűrő megoldása bizonyos mértékben képes ellenőrizni.

A Sony új T sorozatának agyát a Bionz képfeldolgozó processzor képezi, amely gyorsabb képfeldolgozást, gyors működést biztosít és kevesebb energiát igényel. Minkét fényképezőgép kevesebb mint egy másodperc alatt bekapcsol, és egy képet egy másodperc alatt készít el. A T100-vel teljesen feltöltött akkumulátorral 380 képet készíthetünk, míg a T20-assal 340-szer kattinthatunk. Mindkét modellnél egy 9 pontos autófókusz felel az élességállításért, emellett megtaláljuk az arcfelismerő funkciót, amely a villanófény erősségét is a fényképezendő arcokhoz optimalizálja. A Sony Alpha-tól megörökölt dinamikatartomány-optimalizáció még az előtt korrigálja az expozíciót és a kép tónusát mielőtt azokat JPEG formátumba tömörítené. Emellett színmódosító digitális szűrőkkel is kísérletezgethetünk, vagy a részleges színszűrők segítségével kiemelhetünk bizonyos színeket a képen, portékhoz pedig használhatunk (digitális) lágyító szűrőt. A fényképezőgépekkel kijavíthatjuk a vörös szemeket is.

Videofelvétel esetén 640 x 480/30fps a maximális felbontás, ráadásul felvétel közben zoomolhatunk is, a videók MPEG tömörítésűek, és a 28MB belső memória mellett felvételeinket MemoryStick Pro (Duo) típusú memóriakártyákra menthetjük.
Kulcsszavak: Sony kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14