A Sony is a CMOS iparba fektet

Széles Csongor, 2007. július 18. 12:45

A Sony bejelentette, hogy az elkövetkező három évben összesen 60 milliárd yent (a Canon-nál 5 milliárd yennel többet) készül befektetni a Kumamoto-i Technológiai Központban, amelyet kizárólag a CMOS típusú képérzékelők gyártására fordítanak majd.

"Az elkövetkező három évben a Sony meg kívánja erősíteni pozícióit a CMOS gyártás terén, hogy ki tudja szolgálni a dinamikusan fejlődő piacok egyre növekvő igényeit, például az elismerten jó képminőséget és gyors képfeldolgozást biztosító CMOS érzékelőkkel ellátott mobiltelefonokét és a digitális fényképezőgépekét" - olvasható a sajtótájékoztatóban.

A Kumamoto-i komplexum CCD és CMOS szenzorokra szakosodott Fab2 gyára az elkövetkező három évben 5000 négyzetméterrel bővül majd, hogy kielégítse a CMOS érzékellők iránti igényeket. A sok gyártónak szállító Sony CMOS képérzékelői a hírek szerint a közeljövőben kezdenek lekerülni a gyártósorról, ennek köszönhetően pedig a kompakt fényképezőgépekben is a vártnál rövidebb idő alatt üdvözölhetjük majd a jobb minőséget produkáló CMOS képérzékelőket.

Kulcsszavak: Sony +céginfo kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50