F47fd: 9 megapixeles kompakt Fuji

Széles Csongor, 2007. július 20. 12:02

A Fujifilm Europe bemutatta az F45fd utódját, az F47fd 9 megapixeles digitális fényképezőgépet, amely egyes országokban speciális tengerkék színben is forgalomba kerül. Az F47fd a FinePix S6500fd, F31fd és a Z5fd fényképezőgépek arcfelismerő technológiájával büszkélkedik. A kompakt mezőnyben versenyző F47fd modell xD és SD memóriakártyákat egyaránt támogat, így aki Fujira akar váltani, nem kell törnie a fejét az új memóriakártyák beszerzésén.

Az új Fuji kompakt fényképezőgép 9 megapixeles Super CCD HR VI képérzékelőt kínál, amely teljes felbontáson maximum ISO 2000 érzékenységre képes. A 3x optikai zoomnak és az alacsony fogyasztásnak köszönhetően az F47fd legtöbb szituációban helyt áll. A hardveres arcfelismerő funkció 0,05 másodperc alatt kielemzi a szcénát, valamint úgy állítja be az expozíciót, a vakut és az élességet, hogy a fényviszonyoktól függetlenül az arcok mindig élesek legyenek.

Az F47fd több olyan funkcióval is rendelkezik, amely megkönnyíti a kezdő fotós életét: az intuitív menünek és a rövid magyarázatoknak köszönhetően az is elboldogul vele, aki először fog kezébe fényképezőgépet, megspórolva ezzel a találgatásokra és más babrálásra pazarolt időt.
Az intelligens vakuvezérlés kiértékeli a szcénát, majd automatikusan beállítja a vaku erősségét. Az eredmény pedig egy kiegyensúlyozottabb expozíció, ahol a téma megfelelően megvilágított, anélkül hogy az előtér beégne, vagy a háttér túl sötét maradna. A Természetes fény & Vaku mód egy lépéssel tovább is megy ennél: a fényképezőgép két képet készít (egyet vakuval, egyet vaku nélkül), amelyeket akár egymásra is montírozhatunk.
Akinek a 9 megapixeles fénykép nem elég, annak jó tudni, hogy a Fujifilm F47fd 30 képkocka/mp-es hangos videó rögzítésére is alkalmas, ráadásul a klipek hosszát csak a memóriakártya kapacitása limitálja.
A 2,5 inches átmérőjű LCD képernyő tükröződés-gátló bevonatot kapott, így még verőfényes napsütésben is fényképezhetünk, ráadásul bekapcsolható a nagyobb látómezőt biztosító beállítás is, amelynek köszönhetően jobban látjuk a fejünk fölött tartott fényképezőgép képernyőjén megjelenő képet, valamint egyszerre többen is megnézhetjük az elkészült felvételeket.

A kompakt élmény mellett az infravörös csatlakozásnak köszönhetően könnyen és gyorsan átküldhetjük a hasonló csatlakozással rendelkező fényképezőgépekre saját felvételeinket, vagy a hordozható nyomtatókkal drót nélkül is kinyomtathatjuk a fotóinkat.
A Fujifilm F47fd 25MB belső memóriával rendelkezik, amelyet xD és SD memóriakártyákkal bővíthetünk.

forrás: http://www.dcviews.com/press/Fuji-F47fd.htm

 

Kulcsszavak: Fuji kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50